Sidor

måndag 10 november 2014

Schaktmassorna borta

I helgen har den stora högen med schaktmassor flyttats till sänkan på granntomten. Kvar hos oss är endast några högar som var svåra för grävskopan att komma åt, och ett gäng rötter som sorterats ut ur schaktmassorna och skall slängas någon annan stans.

Nu kan vi nästan börja föreställa oss hur altanen och trädäcket kommer ligga, och var gräsmattan skall sås.
Det blir perfekt! Tomten börjar slutta neråt på precis rätt ställe, och om jag bara kan begåvas med lite grönare fingrar som kommer vi att få precis den drömträdgården jag ser inne i mitt lilla huvud...

Här, mellan dessa björkar skall jag ligga i en hängmatta under lövverket och lyssna på ljudböcker till sommaren.
Om jag kommer känna doften av liljekonvalj återstår att se - de växer nämligen precis där traktorn var tvungen att köra för att komma åt jordhögen... Men det sägs ju att de små konvaljerna är envisa som synden, så om de fortfarande vill bo hos oss nu när vi har fällt så mycket av deras skugga så tar de sig antagligen igen.Vi skall ha trädäck längs hela västerväggen. Hur bred har vi inte beslutat ännu, men typ si-sådär 4-5 meter, vilket blir strax innan där det sticker upp en björk ur en jordhög.  Detta trädets öde har vi inte beslutat om ännu.
Gräsmattan skall bara vara en liten täppa i en halvcirkel utanför trädäcket, sedan skall vi försöka skapa en naturlig skogstomt på resten.
Eventuellt gör vi en "rabatt" kring björken och tallen sidanom, och låter det bli en naturlig avgränsning av gräsmattan i den riktningen


Men... all trädgårdsplanering är enbart en pappersprodukt än så länge. Mycket kan förändras i planerna, och vi tänkte inte stressa fram en färdig trädgård.

Bilden nedan är tagit med mobilens panorama funktion, så proportionerna är inte helt korrekta - men visst ser det underbart ut?Inga kommentarer: