Sidor

onsdag 12 november 2014

Rummen växer fram

Nu har alla innerväggar reglats upp och enklats. "Enklats" är byggspråk, och betyder att en sida av gipsen skruvats upp.
Nej, förresten, saknar en vägg och det är den mellan kök och vardagsrum där kyl och frys står.

Några av rummen känns jättesmå - men vi vet ju måtten och kan jämföra med rum vi har och har haft - så vi vet att de är större än vad de känns.

Vi beslöt rätt sent att göra några ändringar från ritningen.
En liten väggstump i entrén plockades bort för att sätta skjutdörrs-garderober hela vägen, i stället för att ha en del garderob, och en del öppen klädförvaring.
Vi har även tagit bort väggen in till arbetsrummet. 
Original-ritningen var utan vägg, men under beställningsprocessen ville vi ha det som ett stängd rum, så vi lade till en vägg där. 
Är oerhörd glad att vi tog det beslutet att plocka bort väggen igen, även om jag kände mig lite velig som höll på att ändra mig hela tiden. Jag tror den 7 meter långa hallen hade känns mycket lång och trång om det skulle varit väggar hela vägen på båda sidor. 
Så tips till alla andra husbyggare - var inte rätt för att ändra er om ni känner att ni har tagit fel beslut. 

Att fotografera när bygglampor lyser i alla riktningar, och ställningar blockerar sikten både här och där är inte idealiskt.  Bilden ovan visar i alla fall det öppna arbetsrummet. Och Mats tittar ut från ett av badrummen. Även glespanelen har som ni ser kommit på plats.

..och nedan ryggåstaket i vardasrummet där det har börjat förberedas för glesning och lösullsisolering.
De sirliga veporna som hänger från taket är alltså inte en inredningsdetalj, utan en vind-duk som skall fortsätta fästas i takstolarna och bli en övre avgränsning för lösullen.


För er som inte redan listat ut det, kan jag fylla på ert bygg-vokabulär med några nya ord;
Glespanel: De läkt man sätter i innertaket för att dels hålla på plats isolering uppifrån, och dels ha något att spika undertaket i.
Glesning: "Verbifiering" av Glespanel... På ren svenska; Att sätta glespanel!

Inga kommentarer: