Sidor

söndag 2 november 2014

Höströjning på granntomterna...

När marken frusit lite, och gräv-firman har tid med oss, skall vi som sagt flytta schaktmassorna från vår tomt över på en sänka på två obebyggda granntomter.
I helgen röjde vi bort döda träd och annat krafs från sänkan så det skall bli lättare för gräv-gubben att platta till och göra det snyggt när han dumpar jorden.

Vi hade fått ok att fälla en björk som stod helt på sniskan på granntomten. Men under röjningsarbete såg vi én till björk som lutade farligt in mot vår tomt, och fick ok att ta ner denna oxå.

Dessutom stod en skadad tall med endast en liten grön fjutt i toppen, ynka 50 cm in på granntomten.
Ful som fan, och vi har retat oss på den länge.
Och till vår glädje fick vi ta ner den oxå, så nu behöver vi inte störa oss på den fulingen när vi sitter och dricker kaffe i trädgården nästa sommar :)

Det mesta gröna på bilden tillhör andra träd - tallen vi fällde hade endast den gren som pekar mot vänster längst upp i bild. Resten av kronan har åkt av i någon tidigare höststorm.

Till makens stora förtjusning fick han nu agera timmerhuggare på riktigt och fälla träd med motorsåg.  Det här med män och motor-redskap är en fascinerande företeelse, de blir som barn på julafton när de får några hästkrafter i händerna.



Trots lite regn i luften var det en härlig dag på tomten  - eller två rättare sagt, för vi var där en liten stund i dag oxå, för att ta hand om "trädgårds-avfallet" från de fällda träden.




Inga kommentarer: