Sidor

tisdag 18 november 2014

Nytänkande - eller på helt fel bana???

Nu har jag googlat inspirationsbilder till köket i minst 5 timmar (helt allvarligt - två kvällar har ägnats åt detta!) och inte hittat ett enda foto som motsvarar hur jag har tänkt göra.

Är jag den första i världshistorien dom vill göra på detta viset?
Och om jag är det - är det för att ingen kommit på denna briljanta inredningside' före mig?  Eller är det för att det kommer bli fult, så ingen har velat ha det så?
Eller är det så enkelt att andra som har gjort det inte har fotat och lagt ut på internet?

Det jag vill ha skåp som är 40cm höga längst upp vid taket över fönstret - för att få en större öppen och luftig yta kring fönstret.
De hus jag sett som har samma sorts fönster som oss har antingen inga skåp alls - eller skåp ända ner till fönstret, så som i bilden nedan.
Denna bilden är för övrigt från A-Hus inspirationsbilder på just vårt hus "Vejbystrand"


Jag vill däremot som sagt ha skåp som är 40 höga (tror de på bilden ovan är 60 eller 70)
40 cm skåp är inte något märkvärdigt - men mitt dilemma är att jag vill ha hängande lampor som bänkbelysning vid fönstret. (Här vacker illustrerad i rött för att synas...)


Kommer det att bli tokigt att hänga lamporna såhär? 
I skåpen där uppe kommer förvaras sådant som nästan inte används, så de kommer inte öppnas så ofta. Det är alltså inte något praktiskt problem, enbart estetiskt.
Alternativt har jag funderat på att hänga lamporna under skåpen - så att sladden liksom kommer ut i botten på skåpet. Men det tar bort lite av den känslan jag vill åt med de långa sladdarna. 

Som sagt - villrådig just nu! Vill gärna se exempel från verkligheten, så tipsa gärna om ni har sett en bild någonstans.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hello! Ljuset kommer väl att komma i huvudet när man står där då det kommer i kant med underskåpet väl?
Eller har jag fel? Annars nog en snygg idé!!