Sidor

måndag 31 januari 2011

Allvarligt talat...

...så skall jag hoppa i säng nu.
Måste forsöka komma mig i säng tidigare på kvällarna, för jag pallar inte den tortyren det är att ta sig upp på morgonen.
och i morgon bitti skall jag till naprapaten och se om de kan få någon ordning på min arm - då kan jag inte snoosa!

I morgon skall jag berätta en historia för er om min ålder.  Det är ingen rolig historia....
Men det är i morgon.
Nu är det godnatt :)

Scap: Beautyful girl

Wow, vilken häftig grej att scrappa med ett foto på 20x30 cm!
Fotot i sig var så maffigt, att man inte behövde mycket mera på sidan.
LO'n är gjord till en helgutmaning hos Magdas där vi skulle inspireras av en LO och scrappa monocromisk (hm... heter det så?)
Mina färger är svagt-svagt-lilatonad. Har mattat ner de mönstrade papperna med akrylfärg för att dämpa förg och mönster, men det sysn inte så bra på fotot.
Den supersöta modellen är Isabel - fottad av en riktig fotograf förra året.


Var på scrapträff i går - med det jag gjorde där får komma vid ett senare tilfälle, för jag har inte ens hunnit packa upp, och att hinna fotografera grejerna innan helgen är inte att tala om.

Stepp-passet i dag...

Sicken underbar känsla när man känner att man orkar mera - och mera- och mera.....
Så var det å dagens step-pass. Jag tog aldrig slut, blev inte trött, och mot slutet av passet, så skuttade jag upp och ner från brädan för att forsöka köra slut på mig själv.

söndag 30 januari 2011

Blogcandy hos Scrappa Loss

Scrappa Loss lottar ut en Blogcandy, och denna gjorde mig extra sugen, då de visade en bild på RIKTIGT godis i stället för scrap-godis....


Men det de lottar ut är ett paket från Panduro - inte sötsaker. (Tur för mig, för sötsaker skall jag ju hålla mig undan!)

Extra! Extra! Read all about it!!!!!

Dom är borta! Åtminstone den ena.... den bajsiga skon...den som stått ute i kylan i över en vecka.
Jag slängde den själv i soptunnan förra dagen men har glömt förmedla dens öde till er.

Kvar i hallen står dens bättre hälft, men ni förstår ju själv att en ensam sko inte är till mycket nytta.  Det är lite som att dansa bugg med sig själv - ser kanske kul ut för de som tittar på, men i längden är det rätt så meningslöst. (exempel hämtat från verkliga livet...)

Så nu vet ni. Den är borta.
Så fort jag kommer mig för det så slänger jag tvåan oxå - och när jag tröttnat gå i stövlar dag ut och dag in så skall jag palla mig till en affär och handla ett par nya dojjor.

lördag 29 januari 2011

NEJ!!!! Det får inte hända!

När jag såg repotaget om upploppen i Egypten på nyheteran i går var min enda tänke "bara dom inte ger sig på pyramiderna!"
I dag läser jag på Aftonbladet att någon tagit sig in på Egyptiska museet och forstört flera mumier.

Nej, nej, nej, nej!!!!!!!
Stoppa tokigheterna nu är ni snälla.

Smyg-äter

Fetaost salladen står på bordet och väntar på att få sällskap av tacopajen. Och jag är jättehungrig och smygäter fetaost med fingrarna.

Project 52

Har ni sett att det finns flera sidor på min blogg?
Det är en ny funktion jag hittade för ett tag sedan, men jag visste inte riktigt vad jag skulle använda det till.
Nu har jag i alla fall gjort en sida som heter Project 52 - där lägger jag in foton för en fotochallange jag är med i.  Titta gärna in där emellanåt för att se om det dyker upp några foto.

Man kan lägga till många sidor i bloggen - har ni några tips på vad jag skulle kunna göra för andra sidor?

Scrap: Sovrumsrenovering och sista tjejmilen

Nu börjar det sina i färdiga LO's att publicera.... tur att det är scrapträff i morgon, så jag får sparkat igång skaparlusten igen - är insnöad på att redigera foto för tillfället, så det har inte blivit så mycket annat...
Här i alla fall foton från sovrumsrenoveringen i somras, och en sida med Stockholmsbilder från årets Tjejmilenhelg.

Tjejmilensidan skall stå tilsammans med övriga sidor från tjejmilen, så jag har inte brytt mig om att söra något väsen av rubriken.

Flåsat lite

Har flåsat mig runt 5km i dag oxå.
Bjuder er på dagens gamla goding från min spellista:

fredag 28 januari 2011

Sarkastisk?

Mail till Photobox:

Hej igen,

Jag har inte hört något från er.
Beställde istället från Fujidirekt och fick aldeles underbara kort därifrån i dag. Ni behöver inte lägga ner någon tid på mig, jag har fått de fotona jag behöver.
Bifogar i alla fall ett foto där ni kan se skillnaden på "kort och KORT", och kanske fastställa vad som hänt, så ni slipper förlora flera kunder.

Mvh Hege

Glad igen!

Viktbesvikelsen har såklart inte gett sig (och nu äter jag godis, bara så ni vet...) men jag har fått foto från Fujidirekt.
Sååååå fina! ALDRIG mera Photobox.

Skrev ju klagobrev till Photobox i förra veckan. Svaret lät som sådant:
"Vi beklagar att du inte är nöjd med din leverans. Om det blivit ett produktionsfel erbjuder vi såklart att trycka nya foton utan extra kostnad. För att reklamera, vänligen ta ett kort av dina foto och bifoga i ett mail till oss så vi kan fastställa vad som hänt."

Hur lätt är det att ta foto på ett foto - med så bra kvalitet att man kan "fastställa vad som hänt" ?
I alla fall tog jag foto och skickade till dom - och har inte fått svar ännu!!!

Och under tiden har jag beställd nya kort från Fujidirekt - och de kom i dag. 
Kolla in skillnad på foto!!!
Skall nog skicka detta kortet till Photobox och meddela att de inte beöver ödsla tid på sitt "fastställande".
Jag har fått de fotorna jag vill ha, och jag behövde bara betala ett porto - trots att jag fick hem förstorningarna i ett separat paket.

Pisspisspiss! Men ni får uppdatering i alla fall....

Inte alls någon bra start på dagen i dag!
Ja - jag vet att vi kvinnor får leva med variationer i vikten, beroende på vart i månaden vi befinner oss - men likaväl tycker jag det är pisspisspiss, och jag blir deppig och tycker inte alls att det är roligt att banta längre.
Såhär ser det ut i alla fall:

Vikten:
+0,5kg
Jädrans tur att jag hade lite marginal, för jag klarar fortfarande hålla mig under det blå strecket.

Träningen:
Bra träningsvecka! Kom i gång med joggingen i lördags :)  Jag har flyttat min träningsfria veckodag från tisdag till torsdag, då min arm inte klarar av torsdagens cirkelträning.
Och i nästa veckas uppdatering kommer äntligen det mästa av den fula träningssvackan från början av januari att försvinna från diagrammet - det ser jag fram emot....

Maten:
Åt kebab till lunch på jobb en dag i veckan, men i övrigt har jag skött mig exemplarisk. Jag är en mästare på att motstå frästelser!

torsdag 27 januari 2011

Ny passion

Har tillbringat kvällen med denna boken. Har blivit besatt av redigering, vill lära mig på riktigt, inte bara chansa vilt.
Borde kanske börja i andra ändan och bli bättre på själva fotograferingen?

Har ett problem dock... Synen.... Fytusingen va dårligt jag ser. Jag måste nog börja ta med mig glasögonen hem på kvällen. Mats påstår att det kallas ålders-synhet, men när han sa det så slog jag till honom i magen med käppen ;-)

Därför att

Därför att jag är trött, det är torsdag, jag har träningsfritt, det är halvmåne, men framför allt för att jag kan! Behöver jag säga mer?

Scrap: Isabel 9mnd

Två till LO's  till Isabel T's album. Aalbumet är en dopspresent till henne, där vi (tja... messt jag kanske....)lovat fylla på albumet efterhand som hon blir äldre.
Början på albumet kan ni se HÄR om ni vill.

onsdag 26 januari 2011

Bra på att säga nej

I två dagar har det varit fullt av tårtor i pentryt precis vid mitt kontor.
En kollega hade fyllt 50 och bjöd i går - och jag var ståndaktig och tackade nej. Till och med när flera kollegor stod inne på mitt kontor och käkade, och berättade hur fantastiskt goda de olika tårtorna var höll jag emot.
Snacka om besvikelse när jag kom till jobb i morse och möttes av en lapp på kylskapsdörren där det stod "Tårta i kylen"
Faan - kan inte de som äter åtminstone se till att äta ordentligt, så jag jag slipper stå ut med frästelsen mera än nödvändingt?
Håller tummarna för att den tog slut i dag....

Scrapträff

På Söndag skall jag på scrapträff på Scraproom. Hurrrray!!!
Bara scrap-scrap-scrap från halv fem till halv elva.  Me like!

Och vet ni vad för mera? Vi har bokat privat scrapträff med Agge, Else och Christina oxå - i mitten av Mars.

Och däremellen bör det bli tid med både en till scrapträff på Scraproom, och en liten kurs på Scraproom - om inte jobbet kommer emellan för de planerna vill säga.

Scrap: Isabel 6mnd


Jag ligger långt back på Isabel T's album, men nu är jag på gång igen. Här är från tiden kring 6 månader - för ett år sen altså.

Nejdå, inte alls sugen......

Fick rese-reklam i brevlådan i dag.
Med mitt Hurghada och mitt hotell och vi skall inte resa någonstans i år och nejdå, jag blir ju inte det minsta sugen ......

tisdag 25 januari 2011

Fötterna på jorden del 2

Dax igen - i dag vill jag presentera ett par dojjor som används ytterst periodiskt, men som faktiskt fick luftat sig lite i helgen som gick.
Mina joggingskor:

Dessa är utan jämförelse de dyraste skorna jag äger. De är så dyra att jag inte ens vill säga vad de kostade, men jag skulle lätt få fyra-fem vanliga par skor för samma summa.
Fattar inte egentligen... Jag är snål som en jude när det gäller skor och kläder - men när det kommer till joggingskor så kan jag betala nästan vad som helst.  Kanske därför jag har så svårt att slänga dom när de är utslitna - om de får stå i garderben ett par år utan att användas så kanske det kan rättfärdiga det höga priset?

Förhoppningen är i alla fall att jag skall vara flitig med dessa under våren, som om jag säger att jag varit ute och joggat, ja då är det dessa rackarna jag har rastat.

Är ni nyfikna på hur det har gått med dojjorna från förra avsnittet? Domen har inte fallits ännu.... Den nersmutsade vänstern står fortfarande ute och väntar....

söndag 23 januari 2011

Hål i örat

Har "akupunkterat" mig i örat i dag. 4 eller 5 mininålar sitter nu i mitt öra och skall stimulera punkter för arm, smärta, inflamtion och nåt mera. Skall bli spännande att se om det hjälper för min arm/axel... Det har i alla fall fungerat för Mats rygg tidigare, så jag är förhoppningsfull.

Tacokväll

Agge o Micke kom över på Taco hos oss i går, och det blev många goa skratt. Som på bilden då Agge kletar smör i sitt hår - en utmaning i ett spel kan jag tillägga...
I samma spel fick jag utmaningen att öppna ett fönster, och vråla  "JAG ÄR STÖRST, BÄST OCH VACKRAST!"
Om några grannar hörde det vet jag inte, men jag väckte i alla fall Micke som hade slocknat på soffan...

Scrap: Sista fotona från Tivoli i Köpenhamn 2010

Gjorde en LO i typisk "Hege-stil" där hela sidan fylls med foto. 
Jag brukar göra så om jag har många foto från ett tillfälle som jag vill ha in i mitt album. Ibland så fottar jag massor, t.ex när jag var på Tivoli med mina Göteborgs-tjejer. Men jag kan ju inte fylla hela albumet med foto från en och samma dag, det är ju trots allt ett årsalbum (tja... flera album brukar det förvisso bli per år...), så då blir det en eller flera collagesidor, i tillägg till de foto jag Scrappar "på riktigt"

lördag 22 januari 2011

Lättnad i brevlådan

Fick ett mycket trevligare besked i brevlådan i går oxå. Svaret från Mamografin, som visade att det inte finns något ovälkommet i mina bröst.
Det tackar jag för :o)

Besvikelse i brevlådan

Skickade in ett gäng foto för framkallning i början av veckan.  Brukar alltid använda "Fuji direkt". De är snabba som satan, bra resultat deras beställningssida är lättanvänd och flexibel.
Och framför allt så har jag på två år fortfarande inte betalat något för framkallning av vanliga foto... Lyckas nämligen alltid googla fram gratiserbjudanden av varianten "100 foto gratis, betala bara för porto"
Och det passar ju mig fantastisk bra - Gratis är bäst....

Denna gången lyckadeds jag inte hitta något erbjudande hos Fuji Direct, så jag bestämde mig för att prova PhotoBox istället.

Problem 1: Fruktansvärd jobbig beställningssida, jag fick mecka en massa med förmaten på fotorna för att inte mina foton skulle kapas på fel ställen.
Problem 2: Jag beställde 96 vanliga foto som var gratis +39kr i porto. Helt OK :o) Men mina förstorningar (som jag självfallet fick betala för) fick jag betala ytteligare et porto på 29kr - trots att jag beställde allt på samma gång. BUUUUUUUU!!!!!!
Problem 3: Fick betala vid beställning - jag gillar att få mina saker och se att allt är ok innan jag betalar.
Problem 4: Behandlingen var förvisso snabb - men framkallningen gjörs tydligen i Frankrike, så posten tog flera dagar.

Alla problem häröver kan jag leva med. Men vad osm väntade mig i paketet när jag kom hem från jobb i går vår inget problem - det var en fullständig KATASTROF!

Hälften av fotona var så överexponerade at det inte ens med god vilja skulle kunna kallas ok.
Till exempel detta fina kortet på Isabel - (fotot är taget av en riktig fotograf, men jag har klippt och gjort om det till svartvitt - hoppas jag inte bryter mot några copywright-lagar med att visa det här)

Såhär har var det i alla fall jag ville att det skulle bli - och så som det ser ut i min dator:



Och ungefär såhär såg det ut på utskriften jag fick hem.:


Snacka om besvikelse! Jag tappade allt scrap-sug i går, och har inte fått tillbaka det ännu.  Skall bli intressant att se vad de svarar på mitt klago-mail....

Min bloggplats

Agge har utmanat mig att visa varifrån jag bloggar.

Här är det... denna soffhörnan är min!!!! Jag visar hörntänderna och morrar om någon annan sätter sig där. 

100% av de blogginläggen som görs via datorn görs från denna plats. Jag sitter vid ett skrivbord hela dagen, och skulle inte i min vildaste fantasi få för mig att sätta mig vid ett bord för att pyssla med datorn när jag är hemma.
Favoritställningen är om jag kan ligga på sidan med fötterna i Mats knä, men då kan jag bara använda en hand när jag skriver, så den ställningen används messt när jag surfar runt.

Sen bloggar jag ju även från telefonen, och då kan det ju vara lite varstans :)


Hur är det med er? Är det någon där ute som vill visa upp var ni bloggar ifrån? Lägg en kommentar isåfall, så jag kan kolla hur ni har det.

Vårkänslor

Har nyss avklarat årets första joggingpass. Såååååååå skönt!!!

Jag har ett fast ställe jag brukar utgå från när jag joggar - och till det stället tar det 5-10 minuter att gå. Under denna promenade kom jag på mig själv att sjunga högt till musiken i öronen och göra hoppsa-hopp längs stigen. Så trots isiga stigar och kalla öron kände jag mig lite som en kalv på grönbete.

Sen började jag jogga, och då sjöng jag inte mera kan jag meddela.... Mitt joggingflås är exact lika dårligt som det alltid har varit.


Resultatet: 4,85km på 29:18min.  Långt från mitt mål för i år, men ett bra tag framöver skall jag bara springa för att det är skönt, och för att köra in alla oanvända muskler så jag inte åker på någon tradig skada.

Vill ni höra en av sångerna jag hade i lurarna i dag? Kolla in denna - man kan ju inte bli annat än glad:

fredag 21 januari 2011

Biggest Looser vecka 3

Och så var det fredag igen :) Nu sitter jag mätt o glad med ett glas vin, och skall summera senaste sju dagarna.
Vikten:
Morgonens vägning var en trevlig överaskning! Jag hade gått ner 1,2 kg, och har nu lite marginal upp till det blåa strecket!

Träningen:
Missade ett planderad träningspass i torsdags.... Var tvungen att stryka Cirkeltråningen pga en ond arm, och hade tänkt jogga en runda i stället. Men torsdagen var en katastrof - jag jag orkade helt enkelt inte ladda om och ge mig ut i mörkret och kylan sent på kvällen!
Men jag tycker det ser jämt och bra ut i alla fall


Maten:
Har skött mig bra! Grovmackor till frukost, lunch och massor av frukt på jobb och middag hemma på kvällen.
Godis och kakor? Nej,nej,nej..... har kunnat motsåt alla frestelser denna veckan.

Fruktkorg

Titta vilken fin fruktkorg min rumskompis hade med till jobb i dag!!!!
Det var som kompensation för att jag fick åka in och öppna för honom i går kväll.... Lite dårligt samvete får jag, för det var ju faktiskt jag som låste honom ute!
Men jag skall i alla fall hjälpa till att hålla den fylld - Allt i linje men min hälsosamma livsstil (säger jag som nyss kommit tillbaka till mitt rum efter en brak-frukost....)

Förresten, min invägning i morse gick jättebra. Mera om det i kväll!

torsdag 20 januari 2011

What a day, del 3

Som rubriken antyder bör ni läsa del 1 och 2 oxå för att verkligen förstå vilken dag jag har haft....

Efter en pissig dag på jobb hade jag planerat att göra löparpremiär för i år.  (Var tvungen att skippa cirkelträningen på gymmet, för jag har fått en inflamation eller något i axlen, så jag forsöker vila den lite)
Men oturen fortsatte hånflina åt mig, och när jag väl satt i bilen - en timmer senare än jag hade tänkt sluta - upptäckte jag att jag glömt mobilen på kontoret.  Självfallet skulle jag överleva utan, men jag valde i alla fall gå tillbaka för att hämta den. Trodde jag ja....
Våra kort fungerar inte längre för att komma in igen efter klockan 17, så jag fick åka hem utan mobil.

Kommer hem, och medan jag tar av mig ytterkläderna berättar jag för Mats om allt som gått snett - inkluseive mobilen -  upptäcker jag att jag hade den i bröstfickan. ÄNTLIGEN LITE FLYT!!!!!!!!

Tills 15 minuter senare då telefonen ringer; 
Det är min rumskompis i andra ändan ; "Hej, jag har varit i källaren och tränat, och hade inte tagit med mig nycklarna, så nu är de inlåsta på vårt kontor tilsammans med mina planbok och allt annat"
Jag trodde han hade åkt hem när jag stack från jobb, och låste därmed dörren. Så det var såklart inte så mycket annat att göra än att sätta sig i bilen och åka in för att låsa upp för honom (kunne inte precis lämna stackarn där över natten...
Nuvisste jag ju att mitt kort inte skulle ta mig genom ytterdörren, så jag bad honom möta mig i dörren.

Nu börjar detta låta som en dårlig film - men tro det eller ej, när jag parkerar utanför jobb ser jag han gå ut genom dörren, och i slow motion - samtidigt som jag ropar "låt inte dörre stängas" ser jag dörren stängas bakom honom...

suck.....
Vi forsökte, utan att lyckas, nå en kollega vi visste var kvar, och medan vi stod där kom vår vd till vår räddning. Så nu har han (vd'n altså), förutom att han springer snabbare än mig, ytterligare en sak att reta mig för....

Håller ni med mig om att min dag inte har varit vidare lyckosam?

What a day, del 2

Har ni läst om början p min dag? Läs det inlägget först är ni snälla.....
Nästa puck....
Skulle förbereda ett konferansrum för ett stormöte där runt 100 anställda i Landskrona skulle deltaga. I tillägg till detta skulle våra enheter i Mexico, Ungern och Detroit ringa in till mötet, samt ta del av presentationen via något som kallas Live meeting på datorn

Det första som händer när jag skall starta upp dator och projector är att det smäller till och projectorn blinkar och tjuter ett tag innan den blir helt tyst...
Inser efter ett tags tryckande att denna maskinen inte kommer bli sig själv igen - åtminstone inte på de 30 minuter som återstod tills mötet skulle börja, och lösningen blir att vända på alla 100 stolarna och starta upp projektorn längst bak i rummet (tillhör egentligen ett annat konferansrum som normalt sätt är avskärmad med en skjutdörr)

Nästa bekymmer.... ljudsystemet krånglar. Löser dig dock efter vi fått hjälp.

Trodde ni det tog slut där? Bekymmren menar jag... O-nej!

Datorn vi tänkte använda till presentationen och uppkommplingen av Live meeting gick inte att ansluta till Live meeting.
Så när det var tre minuter kvar tills mötet skulle börja fick vi starta upp ytterligare en dator! Fattar ni hur långsam en dator är att starta upp när man har en tid att passa?????

Men det gick ju bar till sisst :o)
IT-dramatik på hög nivå.....

What a day, del1

Trodde i går att jag hittat lösningen på en automatisk utskrift vi haft problem med på jobb en längre tid (altså en rapport som skall skrivas ut varje kväll, och ligga i skrivaren och vänta på användaren nästa dag)

Tji fick jag när jag i dag fick besked om att den inte hade skrivits ut denna gången heller.
Gick genom alla inställningare ytterligare en gång (för vilken gång i ordningen vet jag inte)  - fortfarande inget fel. Systemet sa att rapporten var utskriven - till och med den mottagande skrivaren sa att den var utskriven.
Som en sista desperata åtgärd innan jag begärde konsulthjälp kollade jag i soptunnan i skrivar-rummet.

Gissa vad jag hittade....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Systemet har altså hela tiden varit rätt - men någon intlegensbefriad varelse (eller en mycket onskefull varelse) har näst intill varje dag tagit rapporten ur skrivaren och kastat den....

Sicken start på dagen....och den skulle inte bli bättre....

onsdag 19 januari 2011

Scrap: Magdas Tisdagsskis vecka 2

Magdas Tisdagsskiss vecka 2 är gjord av Tettiz.
Fotona på min LO är en hoppande glad Sofie som skuttar runt och busar på Tivoli i Köbenhamn.


tisdag 18 januari 2011

Något gick snett...

...medan jag i godan ro satt på resturang och trodda att mitt sko-inlägg skulle publiceras av sig själv. Men när jag kom hem upptäckte jag till min fasa att så inte var fallet. Ber om ursäkt för fördröjningen ifall ni suttit och gråtit framför datorn i en timme.....

"Fötterna på jorden" Del 1 - Pilotavsnittet....

Äntligen!!! Som ni har väntat, va!!!! ?
Nu är det dax för fösta avsnittet av min skoserie...

Äran att vara först ut  skulle gå till mina kängor. Like them alot!!! 

Men....  I nöjesvärlden måste nyheter fram på direkten medan man själv har monopol på informationen - och då ett annat par skor råkade ut för en förnedrande incident på måndag kändes det angeleget att rapportera om detta direkt.... Kängorna får komma en annan gång.

Altså - låt mig istället få presentera....
...
...
...



trumvirvel......


...
...
...

Tada
.
.
.

Mina jympadojor:


Trotjänare som används nästan dagligen.
Innhandlade på Lillywhites i London till 70% rabatt. (Jag gillar billigt, altså gillar jag Lillywhites :)

Som ni såg i Sneakpeaken för någon dag sedan är de rätt slitna, men de duger mycket väl som gå-till-jobbet-i-jeans-skor.

Ni undrar kanske varför fotot endast visar vänsterskon...?
Det kan jag berätta för er - det är där den förnedrande incidenten kommer in i bilden:

På väg hem från jobb i går gick jag genom vår trädgård. Där har under en läng tid legat massor av snö. En del annat har oxå legat i snön....
Det sägs ju att det som göms i snö kommer fram i tö - och just det som kom fram i tö i vår trädgård lyckades jag trampa rakt i.



Högern står därmed nu ute på altanen och väntar på mitt beslut om jag skall sanera den, eller förpassa både högern och vänster till skornas heliga jaktmarker...



Ni kan vara så säkra på att beslutet kommer redovisas i ett senare avsnitt av "Fötterna på jorden"

måndag 17 januari 2011

I morgon är det dax

Ni glömmer väl inte premiären av "Fötterna på jorden"  i morgon?  - Ja, det är så den kommer heta, serien om mina skor....

Efter lite dramatik och sista-minuten-ändringar (precis som det sig hör och bör inför en stor premiär) har nu pilotavsnittet färdigställts, och kommer publiceras tisdag kl 20.00

Jag vill varna för stärka bilder.... Detta är inget för finkänsliga tittare.


.

Skiss hos SweScrap

Det blev dårligt med scrappande på mig i helgen, men jag fotade en del jag gjort tidigare, så det kan jag passa på att visa nu fram tills nästa gång jag hinner sätta mig i pysselhörnan.
Här är vad jag gjorde i en skiss-utmaning hos SweScrap.

Swescraps skiss v1 såg ut såhär:


Min tolkning blev denna LO'n på Sofie från lekplatsen på Tivoli förra sommaren. En rätt fri tolkning, inspirerades av cirklarna ser ni nog.

Fint skall det va.....

Min rumskompis på jobb har varit i Iran, och tagit med en orientalisk matta hem till mig.

söndag 16 januari 2011

Trötta

Sista Sneak Peak innan det börjar på riktigt...
Jag har bestämt mig för att premiären för serien om mina skor skall gå av staplen på tisdag. Jag tror att tisdag vid 20-tiden blir bra, hoppas inte tiden krockar med något annat ni följer ;-)

Scrapbookingen gör entré

Ja, som jag skrev om tidigare så vill jag slå ihopa mina bloggar. Jag hoppas alla skall tycka det blir bra, det är ju trots allt rätt enkelt att skrolla förbi sådant som inte intresserar en själv...

Min scrapblogg finns kvar HÄR, och allt jag lagt upp ligger kvar - men jag kommar altså att lägga alla nya inlägg i denna bloggen.

Nu är det altså dax för premiären...
Skissedilla #94 : Veckans skiss hos Skissedilla vecka 2 blev en dubbel LO från Sveriges nationaldag.

Blir ni stressade?

Av att jag byter färg på bloggen hela tiden menar jag?

Tyckte den förra blev för blek. Sorry... skall forsöka bestämma mig snart....

Biggest Looser uppdatering

Det  har nu passerat några veckor, och jag tänkte blotta min själ och visa resultatet...

Vikten låg på prick 75kg tidigt på morgonen 1.Januari.
Målet är att jag skall nå 67kg till vecka 20.  Det innebär att så länge den röda kurvan i diagrammet ligger i nivå med den blå så går allt enligt plan.


För att nå dit gäller två saker: 1 - tänka på vad jag stoppar i mig, och 2 - hålla igång med träningen.
Maten orkar jag inte redovisa för er i detalje, men jag kan meddela att jag endast "syndat" vid speciella tillvällen ;-) Dvs till kalas och helg. I övrigt tycker jag att ag varit duktig fram tills nu.

Träningen då.... Jag har några diagram i min träningskalender på Funbeat, och de kan jag ju dela med mig, så ni ser att jag håller mig i kragen.
Först visas rullande 30 dagar med hur många minuter jag tränat per dag. Ni ser ju katastrof-resultatet i december då det var svårt att planera in träning på ett bra sätt, och jag åkte på vinterkräksjukan på nyttårsdagen. 

Cirkeldiagrammet visar vad jag har tränat senaste 7 dagarna.  - Ja, egentligen visar just denna bilden några dagar till, för jag ville ha med förra lördagens träning.
Jag väger mig på fredag morgon, så min tanke är att redovisa fredag till fredag i träningen fortsättningsvis.

Jag tar gärna emot glada tillrop, och skulle ni tycka att jag behöver en smäll på fingrarna när jag inte har skött mig så är det oxå tillåtet.

Nu kör vi!!!!!!

lördag 15 januari 2011

Ännu en LO från scrapträffen

Ytterligare en LO från Nyttårsscrappen på Scraproom. Har skulle vi använda färgerna svart, vit och en accentfärg.

fredag 14 januari 2011

Jobbat, tränat, ätit, duschat

Och NU börjar helgen :-)

Scrapträff på scraproom

Denna LO'n är gjort efter en skissutmaning på Nyttårsscrappen på Scraproom.
Älskar scrapträffar - jag blir alltid så inspirerad.

Högfärdiga!

torsdag 13 januari 2011

Scrapkurs

Det är snart ett år sen jag tog dessa fotorna då jag, min jobbakompis och en god vän gick en nybörjarkurs på Scraproom.
Nu är det snart dax igen, det är massor av spännande kurser på Scraproom under våren, och jag tänker försöka få med mig ett par av dom.

onsdag 12 januari 2011

Senast använda


Lovade ju en Sneak-Peak....

Pappersrullar

Har sett många fina Layouter med små pappersrullar, och alltid tyckt det var så himla fint. Nu var det dax att prova själv.
Kör på i min "använd-gamla-saker-anda" och förutom cardstocken är allt material från början av minscrap-karriär (som förvisso inte är så lång - men....)

Funderar lite....

Har lite funderingar på att slå ihopa min Scrap-blogg med denna här bloggen.
Vad säger ni om det?
Skulle ni stå ut med Scräpbooking bland de literära mästervärk jag skapar här inne?

Ni kan väl kryssa i rutan framför "Gillar" nedanför detta inlägget om ni tycker det är ok.

Ja, eller lägga en kommentar vore såklart ännu roligare :-)

Kunde inte sova....

...så det blev nytt utseende på bloggen i stället.

Och så har jag  funderat vidare på Sko-serien. Kommer nog en sneak-peak inom kort i en blogg nära dig. (Ja, i denna bloggen altså... om ni inte förstod det ;-)

tisdag 11 januari 2011

Terakotta armén

En helgutmaning hos Magdas i Mellandagarna var ett göra en LO inspirerad av nya Narnia-filmen. Hade man inte sett filmen fick man några fota att inspireras från. För mig blev det LoO'rna nedan med foto från Terakotta-armé-utställningen i Stockholm.
Fortsätter förövrigt oavtrutet att använda upp mina gamla mönstrade papper.....

måndag 10 januari 2011

Ny program idé

Ni vet ju att på nyåret och på hösten brukar det alltid börja nya program, eller nya sesonger av program.
Bilden på mina nya toffler gav mig en ide´!

Jag skall ha en egen liten programserie här på bloggen för att presentera mina sko-don.
Nu är jag ingen Sex and the City-stjärna med en walk-in-closet fylld med skor, så det lär inte bli någon lång programserie.... Men några avsnitt lär det bli, och samtidigt får ni en liten presentation av mig och vad jag gör i mitt liv.
Så håll till godo, detta kommer bli oliiiiiiiiidligt spännande!!!!!

Mina nya

Gosiga toffler :-)

Scrappa med gammalt material

Jag är som ni förstått insnöad på att använda mina gamla papper nu för tiden... Magdas hade en helgutmaning (som kom från mig...) för några helger sedan, att skapa med material från före 2010, här är mitt eget bidrag.
Ni anar inte hur nöjd jag är med denna LO'n... Ett tråkigt foto, som jag ville scrappa på grund av att det visar lite av vardagslivet - och ett tråkigt papper...
Och så blev det så snyggt tycker jag!!!