Sidor

fredag 3 april 2015

Slutbesiktningsdagen

Det har gått en vecka nu - sen dagen D.
Den stora dagen som alla husbyggare längtar efter.
Många har en kontrollbesiktning av huset några veckor innan slutbesiktningen. Men vi fick rådet att spara dessa pengarna, då vår entreprenör inte brukade ha några fel. dock hade vår kontrollansvarig en genomgång några veckor tidigare, för att se att alla egenkontroller och intyg var på plats (det var ju i samband med detta som vi upptäckte att vi inte hade någon lägeskontroll på huset)


Dagen började med Slutsamråd.
Slutsamråd är alltså det mötet man har med kommunen för att stämma av att bygget har gjorde enligt det bygglov kommunen tidigare har gett, och de förutsättningar som gavs vid startsamrådet strax innan själva byggandet satte igång.
Vår KA, vår byggnadsinspektör på kommunen och vår säljare från A-Hus var med när Kommun-Matthias kollade genom alla papper som KA-Anders samlat ihopa.

"Föredömligt" var Matthias' kommentar. Ni får flytta in!


Kommun-Matthias hade även med sig intyget på godkänd lägeskontroll som jag akutbeställde i tisdags. Och redan på fredag eftermiddag mailades protokollet från slutsamrådet ut.
Kommungubbarna ligger minsann inte på latsidad :) 



Sen blev det lite fika innan slutbesiktningen skulle ta vid.
A-Hus-Ingrid hade med sig vår första inflyttningspresent, en härlig uppsättning vårblommor.


På Slutbesiktningen var det A-Hus-Ingrid, snickar-Johan och en oberoende besiktningsman (kvinna) från Garbo som deltog. Och Jag, Mats och KA så klart.
Här kontrollerades än en gång egenkontroller och dokumentation, och sedan kvalitet och funktion - att vi har fått det vi har beställt helt enkelt.


Snickar-Johan kom inte med på nån bild, men den coola målningen på hans motorhuv gjorde det...



Johan hade med sig sin målare för att kunna ta hand om småskavanker direkt.  Där var inte mycket att anmärka på... Några smutsfläckar som torkades bort, en plastplupp i en dörr karm sattes dit. Och en list under köksfönteret satte oxå Johan dit, även om det var på gavelväggen med träpanel som vi själv ansvarade för.
Summa summarum - när besiktningskvinnan lämande sin lista på anmärkningar såg den ut på detta viset...


Ett resultat vi kan känna oss nöjda med, eller hur??

Inga kommentarer: