Sidor

söndag 19 april 2015

Jävla rötter!

Jag är så jäkla trött på rötter.
Ja, jag vet - jag bor i skogen! Men måste rötterna dyka upp precis överallt där jag skall gräva? Har inte tid med den skiten!
Först ut i dag var en bauta-rot från en tall som passerade precis där muren skall gå. Egentligen var det två rötter - men den ena gick lite djupare så den fick begravas i singel och stenmjöl.
Men så tur hade jag alltså inte med nummer två. Den är dessutom så stor och tjock så jag vågar inte kapa den. Risken är att trädet blir skadat och trillar ner över grannes hus i nästa storm, så jag får bygga mig över den på något vis. Dock hade jag för få stenar i dag, så jag kom inte så långt i läggningen.

Men jag blev inte sysslolös för att stenarna tog slut.... Vi jobbade på i 13 timmar i dag (ja, rätt så trött i ryggen nu....) och fick upp en stor del av lager två i muren, lagt klart kullerstenarna där vi påbörjade i går, och förberedd för kullersten på andra sidan.
Dåligt med foto bara! Men det kommer. 


Men, som sagt - rötter....
medan jag förberedde för paddning av gångbanan på andra sidan om entrén stötte jag på ett och annat oönskad föremål i grusen. Men en spik här och en gammal nergrävd brädbit där är inget att snacka om.
Värre är det när roten från h....etet dyker upp. Hade en liknande rot förra helgen, och det känns som att den aldrig tar slut.
Tappade säkert minnst en timme på denna rackaren.

4 kommentarer:

Nya huset sa...

Marken, marken...den strular allt till det! Vem vill inte ha perfekt jord att gräva i!? På vår tomt är det lilla som finns att gräva i bestående av rötter och lite jord...resten är berg. Med nästan 40 års erfarenhet av detta planterar jag ovan jord och fyller på/täcker med ny jord. Att gräva är allt för krångligt.

I villan mina föräldrar ägde var det morän så där användes spett var gång en grop skulle grävas. Mer sten än jord och mellan stenarna styv lerjord. Otroligt tungt att jobba med.

Vad jag helt enkelt försöker säga är att - jag lider med er! Rötter är ett otyg!

Hege sa...

Skönt att veta att jag inte är ensam :) Men jag måste ändå säga att vi har en mycket bra jord att gräva i. Förutom rötterna och ett tunt lager skogsmylla är det lätt fin sandjord så långt ner man kan komma. Största stenen jag stött på har varit 10 cm, och det har kanske varit fem stycken sen vi började gräva i somras...
Dock lär det ju behövas en del jordförbättring för att hjälpa växterna på traven.

Anonym sa...

Känner igen! Rötterna har en förmåga att finnas på de mest olämpliga ställen tyvärr...
Vad fint det blev med kullersten mot grunden! Har ni lagt i sättsand bara? Och vad är det för kantsten ni lagt? Ser ut som en lösning som skulle passa oss... :-)

Anonym sa...

Tack för beskrivningen om hur ni gjort!
Lustigt det du sa om att torrblanda sättsand och cement, vi har nämligen tänkt att sätta all kantsten i just detta för att det ska sitta ordentligt. Kanske funkar att sätta kullersten i också?