Sidor

torsdag 2 april 2015

Ett rum nästan klart

Ljudanläggning och högtalare kopplat, och skenor till garderob i hallen på plats. Sakta-sakta går det framåt.

Vårt badrum är det som är närmast att kunna kallas klart.
Saknar hylla i duschen och en liten krok till handduk. Och kanske en tavla eller något annat på väggen. Men annars fix färdigt med piff och fluff.

En vägg med liggande vitmålad panel (Moelven), övriga med vit kakel 40*20cm. Grått klinker 20*20cm på golvet.


Duschen är från Grohe, och handfatsblandaren likaså.

Ja, ni ser ju att det är lite tomt på panelväggen. Kan tänka mig en tavla eller ljushållare - eller varför inte båda två? Vi får se vad som dyker upp när vi börjar plocka fram alla lådor med tavlor och annan prydnad som finns undanplockade sen vi flyttade från gamla huset.


Badrumsinredningen är Ikeas serie Hemnes. Hyllan köpte vi när vi flyttade till lägenheten - hade redan då bestämt vad vi ville ha i detta badrummet och vi behövde mera förvaring i lägenheten. Men när huset började närma sig klart var jag säker på att vi inte skulle få plats med den.

Så fel jag hade! Den passade perfekt :)
Man kan inte få uppfattning av badrummets storlek genom att titta på dessa bilderna. Ser väldigt trångt ut på bild - fast det är det inte i verkligheten.


Belysningen då. 
Letade läääänge efter belysning som skulle fungera ovanpå spegelskåpet  och som samtidigt skulle passa ihop med kristall-plafonden (som var given från början - inget utrymme för diskussioner....)
 Hittade till sist denna från tillverkaren AH Belysning.
Jag är fan urusel på att fota, så gå in på länken ovan i stället så ser ni hur den ser ut....


Och som sagt kristallplafonden... visst är den vacker :)


När vi beställde vårt hus valde vi att plocka bort all inredning från leveransen. Kamin och central-damsugare var det enda som kom med huset.
Det innnebar att vi själva fick köpa och leverera alla möbler, toa, duschvägg, lampor mm i badrummet. Entreprenören monterade dock allt till oss.
För mig var detta det perfekta sättet att bygga hus. Vi har fått ett mycket mer personligt hem än om vi skulle suttit på ett kontor och kryssat i en katalog vad vi ville ha. Nu har vi kunnat tänka och fundera - och tänka om och fundera lite till.
Och göra ett och annat fel - och rätta till det....

Men dock mera jobb för oss - och mera att hålla koll på. Och såklart ligger alla garantier på oss själva, så vi kan inte ringa A-hus om blandaren slutar fundera efter en månad...
Så vill man slippa huvudbry är nog alternativet att bestämma allt vid husbeställning och låta husleverantören ta hand om allt ett bra alternativ.

Inga kommentarer: