Sidor

söndag 17 januari 2010

Paulettes kycklingfile' under mangotäcke

Här är en lite egen tolkning av en rätt vi serverades på nyttårsafton. Himla gott, och enkelt om man skall vara många. Mumsfilibaba!

Filé under mangotäcke
4 port

4 kycklingfiléer
5 msk smör
salt
svart peppar
Dela file'erna i mindre bitar, bryn i stekpanna, salta och peppra. fördela fileerna i en ugnfast form.

1 tsk curry
strö curryn över kycklingen

10 cm purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
100g champinjoner
Strimla purjolök och paprika och bred över kycklingen. Dela champinjonerna och smörstek dom snabbt, och fördela detta oxå över kycklingen

2 dl creme fraiche
2 dl matl.grädde
1 dl mango chutney
2 tsk vetemjöl
1 tsk soya
Blanda creme fraiche, mango chutney, grädde, mjöl och soya och täck kycklingen med blandningen.

Gratinera mitt i ugnen till kycklingen är genomstekt och har fått fin färg, ca 20 min.

Servera mer ris, lite baguette och en enkel grönsallad.

1 kommentar:

charlotte sa...

det lät både supergott o enkelt men jag kan inte låta bli att undra om du redan börjat fiska efter pluspoäng till jul!?