Här är en lite egen tolkning av en rätt vi serverades på nyttårsafton. Himla gott, och enkelt om man skall vara många. Mumsfilibaba!
Filé under mangotäcke
4 port
4 kycklingfiléer
5 msk smör
salt
svart peppar
Dela file'erna i mindre bitar, bryn i stekpanna, salta och peppra. fördela fileerna i en ugnfast form.
1 tsk curry
strö curryn över kycklingen
10 cm purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
100g champinjoner
Strimla purjolök och paprika och bred över kycklingen. Dela champinjonerna och smörstek dom snabbt, och fördela detta oxå över kycklingen
2 dl creme fraiche
2 dl matl.grädde
1 dl mango chutney
2 tsk vetemjöl
1 tsk soya
Blanda creme fraiche, mango chutney, grädde, mjöl och soya och täck kycklingen med blandningen.
Gratinera mitt i ugnen till kycklingen är genomstekt och har fått fin färg, ca 20 min.
Servera mer ris, lite baguette och en enkel grönsallad.
1 kommentar:
det lät både supergott o enkelt men jag kan inte låta bli att undra om du redan börjat fiska efter pluspoäng till jul!?
Skicka en kommentar