Sidor

lördag 21 mars 2015

Bygga garage del 2

Här kommer fortsättningen på garagebygget...
Del 1 kan du läsa här


Helg 2:
6. Vi byggde sedan vidare på carporten som är en förlängning framför garaget. Plintar hade gjutits fast i de förgjutna fundamenten på de ställen vi skulle ha reglar eller stolpar. Det fixade vi första helgen, så det skulle hinna härda.7. Väggelementen fästes mellan reglarna på ena långsidan, och sedan ett hammarband på toppen. Här fick vi oxå sträva för att hålla väggen rak under byggtiden.
Det blev en del sågande och justerande för att få på plats elementen, för plintarna satt inte hundraprocentigt likadant. Det slog lite i sig och höjdled. Men det är inte något som stör det slutliga resultatet om man inte är extremt kritiskt.
Troligtvis ingen annan än oss som ens kommer lägga märke till det...

8. Andra långsidan av carporten skall var öppen, så där sattes det upp en limträbalk vilande på två stolpar samt hörnan av garaget.
Även här tyckte vi virket verkade lite klent, så vi  förstärkte denna hörnan, samt satte dit tjockare dimmention  ( 2st 45*75) för balken att vila på.
En av stolparna till limträbalken kapas till rätt längd
Till vänster ser ni den förstärkta reglen med limträbalken vilande ovanpå.
När takstolarna var på plats var det bara att sätta fart med råspont på taket och panel på väggarna.
Råspontluckor är guld värd. Skall ni bygga så tveka inte att lägga en extra slant på dessa i stället för lösvirke!


Vi har valt att sätta garageporten åt ena sidan i stället för centrerad, så att "möblerings"-möjligheterna ökar.
I och med att bilen aldrig skall stå i garaget (det ät dedikerad till motorcykel och annat skräp) tyckte vi det blev bättre såhär.

Sönerna har varit på plats varje helg och hjälpt till. 
Bra hjälp för oss - och mycket nyttigt för dom att göra saker i verkligheten - inte bara på datorn...Till min besvikelse hann vi inte få upp takpappen under helg två. Allt tar så mycket längre tid än man föreställer sig.
Men vi hann påbörja läggningen av pappen och få in tekniken - för det är minsann inte bara att rulla up och spika som de visar på instruktionsvideon...


Inga kommentarer: