Sidor

tisdag 27 december 2011

På gång

Har haft hantverkare i huset i dag.
Ett steg närmre braskamin... men inte helt utan komplikationer...och inte helt utan att huset är täckt i ett fint lager av damm.....
Men här står den i alla fall - vår fina braskamin :-)


Som sagt inte helt utan komplikationer...
För självklart gick det en regel precis där vi skulle ha skorstenen... Så innertaket i vardagsrummet fick sågas upp och reglarna byggas om.
Och den nya gips-skivan var tjockare, så nu sticker den nya biten ner någon milimeter längre än resten av taket...
Men å andra sidan så skall vi ju så småningom sätta nytt innertak i vardagsrummet, så vi får leva med att det ser lite halvsjabbigt ut ett tag.

Nåväl, efter komplikationen med reglen fortsatte färden upp genom taket och in på Robins rum. Nästa hinder som skulle forseras var taket upp till vinden.  Och varför skulle det gå smärtfritt?? 
 Nej;  Låt problemen komma till mig, och hindra dom icke,  för Heges rike tillhör sådana!

Det var ingen regel i vägen denna gången - utan ett elrör. Röret var för spänt för att kunna skjutas runt om hålet, varpå en elektriker behövdes för att dra om sladdar och förlänga röret.

Som tur är har vi en elektriker-vän som kunde komma på kort varsel, och redan nu i kväll var han på plats för att ta hand om probemet.
Döm om vår förvåning när han kapade röret på mitten för att komma åt sladdarna inuti - och det såg ut på detta viset....
...inga sladdar.....


Nåja, röret förlängdes i alla fall - ifall någon såsmåningom vill dra sladdar i det...

I morgon väntas dessutom besked från sotaren om var han vill att skorstenen skall komma ut någonstans - Det hade tydligen inte bestämts ännu, och har vi tur så slipper vi den planerade böjen uppe på vinden.  Håller tummarna att vi släpper böjen, för isåfall så täcker det för dagens extrautgifter.
¨
På torsdag kommer hantverkaren tillbaka, och med eller utan böj på vinden kommer installationen att bli klar.

....och sen är det bara att vänta på besiktning....

1 kommentar:

Fred Tihof sa...

Spännande :-) Vi har tänt vår spis 1gång, skulle behövas ikväll men känns inte lönt då vi snart ska gå till sängs. Hoppas ni blir flitigare användare :-)