Sidor

lördag 3 maj 2014

På skattjakt i djunglen

Cyklade till tomten i dag. Tänkte mäta ut lite var huset och garaget hamnar, och fen en uppfattning om vilka träd som måste ner, och vad som kan vara kvar.
Snacka om att det har växt till sen senast vi var där. Rena djungeln att ta sig fram.
Och vilka guldkorn vi hittade!

Helt klart det bästa av allt var ett helt hav med liljekonvalj. Ääääälskar liljekongvalj! Har planerat att köpa massor av liljekonvalj för att skapa just ett hav av dessa underbart vackra och doftande blommor. Och så finns de redan på tomten - och inte i vägen för där huset skall stå heller.  Möjligtvis får jag flytta lite på dom om vi vill ha någon som helst gräsmatta i anslutning till vår uteplats, men växterna finns! Ge dom en vecka till så skall jag tillbaka och plocka en vacker bukett!



'

Djurliv finns det oxå på tomten. Vi har meddelat att de får bo kvar denna sommarn, men att vi inte har för avsikt att ha en myrstack modell jättestor mitt i vårt vardagsrum, så den måste bort.... Vi får flytta in den på granntomten som än så länge inte har någon ägare.
Någon som ver hur man flyttar en myrstack?


Nästa lilla pärla var ett fruktträd av modell okänt.... Gissar körsbär, men jag är ingen botaniker. Trädet var redan några meter högt, och står inte i vägen för någon byggnad, så det skall vi vara försiktiga med, så inte det skadas under röjningen.


Utsikt uppåt....



Expedition Robinson....


Från gatan - vår tomt till höger

Från gatan - grannens hus.  enda grannarna på denna delen av gatan än så länge. men det är plats till tre till. en tomt på var sida om våran, och en till höger om detta huset.


 Mera frukt eller bär? Känns som att detta kan vara något ätbart - får se hur det utvecklar sig.


Mats sätter ner pinnar där vi tror hörnorna på huset och garaget hamnar. Inte Lätt att mäta och orientera sig inne i vår djungel...


Mera ätbart? Någon som vet vad det kan vara för kul?



Denna sortens klätterväxt slingrade sig kring träden i enan hörnan av tomten.  Nästan säker på att det inte är en naturlig skogs-växt, utan har spridit sig från någon trädgård. Håller ögonen öppna för vackra blommor så småningom.





 Omgivningarna; hästar

 Kossor

Och raps....
Vår tomt ligger i den lilla skogen bakom de röda ladorna.

Slut med bildkavalkad för i dag. 
Summeringen är en varm som skön känsla i magen. Härlig tomt i härliga omgivningar. Jag längtar tills vi kan börja rycka upp krafset på tomten, och fälla de träden som står i vägen för huset, så vi på allvar får en uppfattning av hur det kommer se ut.

1 kommentar:

Rosadamen sa...

Hej!
Kul att läsa om ert bygge :) den slingrande växten är kaprifol (vild) och är väl utspritt över munkebäck. Den doftar jättegott! Om du kommer på hur man flyttar en myrstack så får du hojta till, vi har också en som måste flyttas.
/Martina, munspelstigen 1