Sidor

söndag 4 maj 2014

Ändrade planer

Berättade ju att vi var på tomten i går för att mäta ut husplaceringen.
Anledningen till detta är att vi har fått ändra oss i tidsplanen för när vi skall ta över tomten.
Vi tänkte vänta så länge som möjligt, för att slippa ligga ute men pengarna längre än nödvändigt.
Allt - eller åtminstone väldigt mycket - handlar om pengar när man bygger hus. Inte bara skall man hålla koll på VAD allt kommer kosta, och försöka banta dessa kostnader. Men måste även försöka skjuta alla utgifter så långt fram söm möjligt, för att undvika onödiga räntekostnader när man börja dra pengar på bygg-kreditivet.

Vår plan var därmed;
Köp tomten precis i tid så vi hinner göra den klar till att markarbetet börjar.
Markarbetet (som så klart vill ha betalt direkt de har gjort jobbet) påbörjas precis så plattan hinner bli byggklar tills husleverans.
Garage-byggsatsen köps så den levereras när det lugnat sig med utomhusaktiviteter på huset, så vi inte springer i vägen för varandra när den skall upp. (Har jag förresten berättat om garageplanerna? tror inte det - får bli ett eget inlägg sen)
Och så vidare - ni fattar konceptet...

Men som rubriken antyder... vi har ändrade planer....

För att starta upp A-Hus-prodktionen behövs en sk spärrförbindelse från banken.
Spärrförbindelsen får vi inte av banken om vi inte har satt upp bygg-kreditivet.
Bygg-kreditivet kan vi tydligen inte sätta upp om vi inte är lagfarna ägare till tomten.
Ni fattar vilken katten-på-rottan-lek detta är va?
Och som inte det skulle vara nog så har vi inga pengar till att köpa resten av tomten innan vi fått slutuppgörelsen på gamla huset - eller fått byggkreditiv - så jag har i huj och hast fått boka möte med banken på måndag för att få ett tillfälligt lån.

Hoppas allt går vägen med banken, så inte de krånglar och behöver massor av tid för att fixa till det. Om allt löser sig så skall vi i alla fall ta över ägandet av tomten redan på tisdag.

För att lätta upp stämningen efter allt pengasnack får ni här foto från A-Hus hemsida på ett likadant hus som vi skall bygga (Vejbystrand heter det)
Detta är huvudentrén, och i speglarna ser ni köket.


1 kommentar:

Johanna sa...

Vilket fint hus ni ska bygga, ser ut som att vi hunnit ungefär lika långt i byggandet! Vi håller också på med byggkreditiv och spärrförbindelser hit och dit men tror att vi börjar få ordning på det hela nu! :)