Sidor

tisdag 19 maj 2015

Altan, första 15 kvadratmeterna

I helgen fick vi ihopa de första 15 kvadratmeterns av vår altan, som till sist beräknas bli ca 80m2
Nåja, det är ju inte klart... men trallen är i alla fall på plats.
På sikt skall det även på ett tak över denna delen, och även vägg på ena sidan och fönster på en annan.
Ett "nästan-uterum" med andra ord.

På samma vis som trappan på framsidan av huset, blir det även här geringar som kräver en del kortlingar för att kunna fästas snyggt.
 Jag blev föresten attackerad av hörnstolpen här ovan. För att slippa en krossad skalle så parerade jag med handen, vilket resulterade i en stukad tumme i stället.
AJ!
Men det vara bara att linda in den och jobba vidare. Som hemma-snickare har man inte tid att vara skadad. Och en halv hand är bättre än ingen alls...

Missade helt att fotografera medan vi jobbade, så reglarna under trallen har inte förevigats. Men vi lade dom med cc 600 om någon undrar.
Dimensionen på reglarna på denna delen var 45*120 i ena ändan, och sen gick vi över till 145 mot slutet. Detta för att marken lutar och vi inte vill plana ut den för mycket. 
Stolparna är satta i plintar, medan resten av reglarna vilar på begagnade trädgårdsplattor.


Efter denna första altanbiten som är 3x5 meter ökas djupet till kring 4 meter.
Vi har hunnit gräva ner plintarna till den yttre bärlinan, men sen kom regnet och helgen tog slut...



Det är ju så populärt med triologier nu för tiden, och vi vill inte vara sämre. Del tre i altan-triologin blir en ca 2,5m bred bit längs södersidan.
Vi kommer inte ha så värst mycket sol på södersidan, för träden på granntomten täcker som ni ser rätt bra. Men vi vill ändå ha möjlighet att sitta här, och gå runt genom köksdörren.

Och någon gång i framtiden kanske någon bygger på den tomten - även om detta är den tomten jag hoppas säljs allra sist, för jag tycker den ger så mycket karaktär och inramning till vår egen tomt.




Inga kommentarer: