Sidor

söndag 8 februari 2015

Praktiskt - men inte vackert...

Elen är färdigkopplat!
Efter att alltid ha bott i hus med gamla proppskåp skall det bli en sann fröjd att ha detta prydliga automatsäkrings-skåp.

En annan praktisk detalj är vårt media-skåp. Ett kopplingsskåp där inkommande fiber och tv-antenn leder signalerna vidare till uttagen som finns placerade i alla rum. 
Inga flera nätverkssladdar längs kolvlisterna!


Något jag däremot inte är överförtjust i är hur det ser ut på utsidan.
Vi har ett proppskåp och ett mediaskåp med olika luckor. Inte bara färgen - utan även materialet är olika. Till detta kommer att ingen av färgerna matchat väggen - som är standard 0502y (även om det inte riktigt ser så ut på bilden nedan)
Som om inte det skulle vara nog så kommer ytterligare en lucka att placeras framför golvvärme centralen.

Allt detta spektakel är placerad i tvättstugan,  ett rum som ändå inte kommer vara inredningsdetaljernas högborg - men ändå... borde det inte gå att ha någon gemensam standard på dörrarna?
Nåja - något måste man ju vara lite missnöjd med, och då tycker jag det är helt ok att det är just denna obetydliga vägg i tvättstugan som får den uppgiften i vårt bygge.



1 kommentar:

Madde sa...

Vad glad att skåpen sitter i tvättstugan. Vår husleverantör ritade inte ut skåpen på den planslönsing vi godkänt, så en vacker dag när vi var i huset under byggtiden så såg vi att det satt ett konstigt skåp synligt mitt på en vägg i ena badrummet. Totalt omotiverat då tvättstugan är det mest centrala rummet i hela huset.. Inte kul tyckte vi så vi investerat i dyrt kakel och LED-släpbelysning på väggen.. Huva :)

Fint hus ni byggt!Ser fram emot att se när köket är klart.