Sidor

onsdag 31 december 2014

Kakel och klinker, del 3

I entrepenadskontraktet ingår plattor upp till 300kr/kvm, samt sättning av standardstorlek. Standardstorleken varierar från rum till rum, men i kök och badrum föll våra plattor inom standard storlek, så det blev inga tillägg.
I entré och grovkök valde vi en ursnygg platta som heter Quarziti.
Ser ut som, och känns som riktiga stenplattor om du frågar mig. Men säljaren kallade det något annat, som jag inte kommer ihåg. Slitstärkt, och väl lämpad för entrér  i alla fall.

Vi har samma färg i båda utrymmerna - Waterfall - en mellangrå platta med färgskiftningar som gör varje platta unik.  I entrén blir det storlek 30*60 cm, och i grovköket 30*30.


Både plattpris och läggning översteg standardpriset med råge - men summa summarum på allt ihopa klarade vi oss lång under den buffertsumma vi budgeterat för. Mera pengar över till parkettgolv :)
Golv med golvbrunn ställer stora krav på skicklighet om man väljer för stora plattor. Det är därför många till ex väljer mindre plattor i områden med fall, än i resten av badrummet.
Men säljaren på Svenska Kakel hade arbetat mycket med vår plattsättningsfirma, och sa att de var så duktiga att de utan bekymmer skulle kunna sätta 30*30  vid golvbrunnarna i tvättstugan.  Vilket innebär att vi kunde köra 30*30 i hela rummet.


Inga kommentarer: