Sidor

fredag 22 augusti 2014

Stubbarna uppe

Tur vi har bekanta i området, för vi får alltid reda på när något händer på tomten.
I dag till exempel så gick djungeltelegrafen att det var traktorer på tomten, och jag rusade dit för att fotta lite.  Jag visste redan att det var stubbarna som skulle upp - men jag ville ju gärna se det in-action, och ta lite foto.
Tji fick jag - de var redan klara när jag kom dit. - Men vår Trädfällar-Lars hade skickat foto till Mats, så én grävskope-bild har jag i alla fall.
Det kallar jag service!

Vi valde grävskopa framför stubbfräsning pga kostnaderna. Och trots att Lars förberedd oss på att tomten kom att se skamfilad ut efter att han varit där med grävskopa så blev jag lite smått chockad.
Stubbarna var stoooora! Och hålen efter stubbarna var många....Och spår efter grävaren var det oxå gott om. 
Jag lade eftermiddagen på att lappa ihopa liljekongvalj-fältet, som hade blivit lite tilltygad. Hoppas det tar sig igen, det sägs ju att de skall tåla en del.

Nästa steg nu blir att dela och frakta bort alla stubbar/rötter, så tomten blir klar att ta emot nästa gäng grävare - de som skall gräva den delen av tomten där hus och garage skall stå!
Så nu har vi att göra ett tag framöver igen...

En del av det uppfläkta liljekongvalj-fältet

Syns inte så bra på bilden, men detta är myrstacken - som oxå fått sig en törn. Myrorna var rätt irriterade kan jag meddela....
Massor av rötter... Skönt med den sandiga marken, för det är ju inte mycket som sitter fast i dom.
Här har jag återställt lite liljekonvaljer. Hoppas jag... vi får se om det kommer upp något här nästa år.
Stooor  rot!


1 kommentar:

Johanna sa...

Tack för din kommentar! Åh jag förstår att ni längtar - det är såå skönt att få ett kvitto på att bygget är på gång! Ja vi fick tipset av vår säljare och tyckte det verkade vara en bra idé. Vi har använt M12 gängstänger som vi sedan sågat av på mitten. Grundarbetarna har sedan förborrat hål åt oss i kantbalken. Sedan stack vi in stängerna satt en mutter på utsidan (ca 10 cm utstick) och en stor bricka med muttrar på var sin sida ca 10 cm in från andra hållet - tanken med denna bricka är att betongen ska få något att fsta i (tips från grundarbetarna) så att man inte kan dra/skruva ut stången. Vet inte om det där gick att förstå, men annars får du fråga igen! :)