Sidor

söndag 20 juli 2014

Vår lilla plats på jorden

I eftermiddags åkte jag till tomten för att dra upp några stubbar och mäta lite. 
Så enormt mycket jobb blev det inte gjort. 
Det var så underbart skönt att bara sitta på en stubbe och drömma mig bort till nästa sommar, då jag kommer sitta på samma ställe, fast med ett hus i ryggen.
En dag som denna - med högsommarvärme, lätt vind, flugfritt och lätt vandrande skugga, är vår tomt 1000 kvadratmeter ren terapi.

Utsikt från altanen...

Mitt favoritställe på tomten är hörnan där vi skall ha en köksträdgård, och på sikt även ett växthus.
Just växthuset är mitt lilla drömprojekt just nu. Det kommer ju inte att komma på plats nästa sommar. Både av ekonomiska - men främst av tidsmässiga skäl. Men då får jag bara ännu mera tid att drömma och planera.
Köksträdgården

Pärlan av befintlig växtlighet på tomten är så klart liljekonvalj. Men dessa frodiga ormbunkarna går inte heller av för hackor.


Under vårt röjningsarbetet ryckte vi bort en och annan vildvuxen vinbärsbuske, och även ett körsbärsträd som var helt malplacerad. 
Men denna lilla krusbärs-busken lät vi stå kvar. Den står redan där vi skall ha köksträdgården, och den verkar rätt så livskraftig, så det går kanske att få fason på den. Vi får se nästa år, när den har fått växa till sig en säsong utan en djungel kring sig.

Första växten i köksträdgården


1 kommentar:

BAUHAUS Sverige sa...

Hej!

Din blogg har blivit nominerad till Årets Byggblogg 2014! Årets Byggblogg är en utmärkelse instiftad för hemmasnickare som bloggar om sina renoveringsprojekt. Bakom utmärkelsen står byggvaruhuset BAUHAUS som för andra året i rad har tävlingen där vinnaren belönas med ett renoveringsbidrag på 25 000 kronor. Hör gärna av dig till mig så snart som möjligt om du vill vara med i tävlingen. På www.bauhaus.se/byggblogg kan du läsa mer - och självklart kan du även nominera din blogg där. Hoppas vi hörs!

Med vänliga hälsningar,
Tilde BAUHAUS.se