Sidor

söndag 6 juli 2014

Bootcamp på tomten

Fy för tusan vad min kropp värker!
Efter en veckas semester, där den största kroppsliga påfrestningen var att röra sig mellan poolen, solstolen och baren, kom vi hem till en djärv kontrast.
I dagarna tre har vi slitit på tomten. Kapat och sågat, dragit och burit.
Där emellan har jag hunnit med ett spinningpass, som var rena vilohemmet i förhållande till den träning jag fick på tomten.

Vi hade fällning av storm-skadade träd, samt ytan där hus och garage skall stå med i tomtköpet. Skogshuggaren forslade bort det som låg lättillgängligt för honom, medan bortforsling av de fällda träden längre in på tomten får vi själva ta hand om.
I dag har varit den tyngst dagen, då vi börjat ta hand om de stora timmerstockarna. Här snackar vi BootCamp träning på hög nivå!
Några helger till med samma intensitet så är vi klar med grovröjningen av tomten.
Sen skall vi förvisso ta ner några träd till, men då är det "bara" träden som skall tas omhand - inte allt annat sly och småtjafs.

Ett hav av kaprifol. Vackert för ögat - men ett rent helvete att ta sig fram i. Marklöpare överalt, och så nästlar den in sig p alla möjliga ställen. Hag har försökt befria ett par björkar i dag, där det var lika mycket kaprifol som björk-blad i kronan...

Maken körde fram och tillbaka till tippen, medans jag slavade i skogen ;-)

Vi har röjd en gata längs norra tomtgränsen, så nu kan vi dra vår markering i en rak linje.

Stora bjässar... Får låna en motorsåg och dela dessa i mindre bitar om vi skall ha en chans att få bort dom.

Här är nästa projekt... sör-västra hörnan av tomten. Massor av stormfälle och ogenomtränglig djungel ( och brännässlor... blääää....  Något att sätta fingrarna i nästa helg :)


Vårt lilla kal-hygge... Inte precis vackert som det är nu - men man får se förbi det ytliga, och föreställa sig hur det kommer att bli.....det vill säga helt fantastiskt!Inga kommentarer: