Sidor

söndag 22 maj 2016

Ändrade planer = Extra jobb

Redan i byggstadiet av huset hade vi bestämt, eller i alla fall högtflygande planer på, att köpa ett spabad.
Spa-ytan var tänkt "bakom garaget" (vilket kanske inte låter så glamoröst om man inte vet hur det ser ut hos oss, men det hade blivit riktig fint!)
Mycket bra planerat tyckte vi. Då...

Utifrån denna planeringen drog vi ut en extra fas till elen i garaget, får att koppla spaet därifrån.
Och utifrån denna planeringen byggde vi vårt trädäck runt huset förra sommaren.

Men efter att ha bott in oss lite i trädgården så har en del av de teoretiska planerna kring tomtplaneringen ändrats.
Till exempel så ville vi ha spaet i direkt anslutning till huset, så på det från början tilltänkta spa-ytan finns numera trädgårdslandet. Men mer om det en annan gång - i dag är det spa-snack ;-)

Vi har klurat kring detta med spa hela vintern.  Mycket att väga för och emot!  Men det får vi oxå ta senare - för jag vill ju visa vad vi har jobbat med senaste veckorna...


Altanen som vi jobbade så hårt med förra sommaren har nu byggts om, och där finns numera en yta som både rymmer ett spa - och som är förstärkt för att orka bära ett spa fyllt med vatten och människor.Vi demonterade de sista 3,5 metrarna av altanen på södersidan och sänkte den 20cm, samt bräddade den ca 70 cm.
Detta var de marginaler vi hade att röra oss med utan att behöva fälla träd eller gräva oss under marknivå närmast huset, så det fick bli såhär.
Att vi valde att sänka när det ändå bara rörde sig om 20 cm är för att vi vill ha spaet stående på altanen (dvs inte inbyggd) - men höjden 90cm skulle innebära att det kommit över fönsterkarm-nivå och jag tror inte det skulle sett så trevligt ut inne från köket.Nu återstår att skruva fast den sista trallen - men först måste elen dras fram... Samt att bygga staket även på den sidan som vätter mot gatan - men det kan vi inte göra före baljas står på plats, för annars får vi inte in den...Vad har vi lärt oss av detta? Tänkt rätt från början, så slipper ni massor av extrajobb....
Flera spa-inlägg kommer, var så säker.
Inga kommentarer: