Sidor

onsdag 24 juni 2015

Bordet är på plats.... var är solen?

Medan vädret mest känns som höst (jag använder fortfarande min vinterjacka och skid-vantar när jag cyklar till jobb) har nu våra utemöbler kommit på plats - och de bara ber om att vi skall slå oss ner.
Men det blev till att käka inomhus i dag oxå... och titta ut genom fönstret på bordet som stod där helt orörd...

Riktigt nöjd med resultatet är jag i alla fall.
Vi har fått ett bord som står stadigt i alla väder - det skall mera till en en fjutta Gudrun för att flytta detta kan jag meddela...
Det kanske kan bli lite snett och vingt med tiden, om man jämför med ett fabrikstillverkad aluminiumbord - men vad gör väl det när vi har ett helt unikt bord som vi har gjort alldeles själva :)


Benen är av 100*100 stolpar, Bordsskivan av reglar 45*120 och 45*170, och övriga reglar under bordet (se detta inlägget) är 45*70
Vi har oljat med en gråpigmenterad olja, för jag har som sagt inte så mycket tålamod att jag vill vänta tills träet blir grått av åldrande.


Blommor, ljus eller öl på kylning.... kan fyllas med vad vi önskar :)
Bordet mäter 100*225cm, och det får ledigt plats till 8 personer.
Stolarna kommer från Jysk och heter Oslo.


3 kommentarer:

Nya huset sa...

Snyggt och älskar gissar jag. Själv är bäste dräng och det blir alldeles fantastiskt med åren tror jag.

Jenny sa...

Det blev ju jättesnyggt!! Superduktiga du :-) /Jenny

Johanna sa...

Jättefint! Vi planerar också att börja bygga bort inom kort - det är ju så härligt med plats för många! Var har du köpt blomlådorna ifrån? Hade tänkt använda typ balkonglådor till att göra en blomlåda under vårt vindskydd och dessa såg perfekta ut :)