Sidor

söndag 21 juni 2015

Altanen - snart klar....

Som sagt så har vi jobbat på altanen varje ledig stund. Eller rättare sagt, varje ledig stund då det inte har regnat...
I torsdags lade vi sista brädan på golvet.  Inte därmed sagt att altanen är klar, för vindskydd skall upp, och kjolar monteras på sidorna. Men bara att få klart golvet så vi slipper balansera på reglar (och framför allt att vi kan köpa utemöbler) är ett stort steg fram.

Såhär såg det ut i torsdags:
Den del av altanen ni ser här är ca 4meter djup. Vi vill ha plats med ett rejält bord utan att det skall kännas trångt och klumpigt att passera.

Hörnan där vindskyddet skall komma upp (ha-ha, är i skrivande stund redan på plats - men jag ligger ju lite back här på bloggen, så ni får ha tillgodo dessa foto till nästa inlägg...)


Jag är riktigt nöjd med läggningen av trallen. Ett oändligt antal vinkelsågningar (och då snackar vi inte genomgående 45 grader, atan alla möjliga och omöjliga vinklar har jag lyckats peta in i konstruktionen)
Alla geringar har väl inte blivit perfekta - men om ett år när träet torkat till sig kommer det inte synas bland alla andra sprickor som uppstår.


Här på södersidan av huset är altanan 2,5 meter bred.  I och med att vi har altandörr även på denna sidan så ville vi ha en altan som hänger ihopa med framsidan, men då det är massor av träd som skuggar här det mesta av dagen kande vi inget behov av ett jättedjupt däck.
Men 2,5 meter känns lagom för att sätta några stolar att dricka morgonkaffet ur.


En av alla "pilar" som de fått heta under bygget. Dessa var rätt enkla med 45graders vinklar.
Internet har varit en guldgruva när det gällt att smala inspiration till utformningen av trädäcket!


Inga kommentarer: