Sidor

onsdag 2 april 2014

So far so good

I dag lämnade vi in bygglovshandlingarna till kommunen.
Hjälp oss hålla tummar och tår för att vi fått med allt, så inte vi får massor av onödiga förseningar på det administrativa planet.
Innan vi har fått bygglov kan vi inte få någon leveranstid från A-Hus, så det är klart vi är lite otåliga. Vi vill ju veta när vi skall få flytta in i vårt fina hus :)

Nu när vi då är i väntans tider  kommer en summering av vad vi har gjort såhär långt:

  • Vi har skrivit kontrakt på tomten - dock blir den inte vår före det är dax att börja gräva. Det i sin tur händer inte före vi vet när vi går hus-leveranser...som vi inte vet före vi har fått bygglovet... Suck.... Men vi besöker vår trädbeväxta mark emellanåt, och jag tänker faktiskt gå dit och med gott samvete klippa lite björkris till påsk :)
  • Garage och carport har planerats. Vi har fått ritningarna, men har inte gjort den slutgiltiga beställningen ännu... Ytterligare en sak som får vänta tills bygglovet är klart...
  • Vi har anlitat en kontrollansvarig. Han blir vår säkerhetslina för att allt följer gällande regler. En kontrollansvarig är ett krav när man bygger nytt.
  • Från kommunen har vi beställt en nybyggnadskarta, som helt enkelt är en tomtkarta.... För den netta summa av 5000 fick vi hela 3 kopior i A3-förmat. Vem har sagt att det är billigt att bygga hus??? Nåja, en av kopiorna var på extra tjockt papper.....

    Tomten i mitten av bilden - den med grekiskan på - det är vår!

  • Hos A-Hus har vi bestämt var på tomten vi skulle sätta huset och garage/carport (det var till detta vi behövde lyx-ritningen a'la 5000-kronors kopieringspapper...) samt beslutade om de så kallade yttre valen på huset.
    Tror jag nämt det tidigare, men yttre val är sådant som påverkar bygglovshandlingar och projektering så det behöver inte nödvändigtvis vara utvändigt. Mera om våra val i ett senare inlägg.
    Vi har även, för säkerhets skull, fått grannen att godkänna placeringen av garage/carport. Det är inga tygliga regler som anger hur garaget får placeras i förhållande till tomtgränsen. Och i och med att vi ville ha det endast en meter ifrån tyckte vi det var lika bra - så slipper vi förseningar hos kommunen för en sådan bagatell.
  • Slutligen har vi signerat en herrans massa papper.... och nu ligger det alltså i byggnadsnämndens händer att ge ett godkännande....


Inga kommentarer: