Sidor

onsdag 12 november 2014

Arbetsplatsbesök och yttertaks-status

Vid byggsamrådet som hölls innan vi fick startbesked i September beslöts att vi skulle ha ett arbetsplatsbesök efter att stommen var rest och huset tätt.
I dag var det dax, och det gick snabbt och smidigt utan anmärkningar.

Besöket gick ut på att vår man vid kommunen samt vår KA tittade lite runt, och ställde frågor till vår snickare om hur bygget har flutit på såhär långt .
Mycket om isolering, ventilation, fukt och liknande. Och det är ju förståligt, för det är ju detta som orsakar mest följdbekymmer i hus om man inte har fått allt rätt från början.

Men allt var som det skulle, och kommun-mannen till och med påpekade att han tyckte det var mycket bra ordning och reda på dokumentationen, och han såg ingen anledning att komma tillbaka före det var dax för slutsamråd.
Det värmer ett kontrollfreaks-hjärta att vi har en byggledare som är lika noggrann med dokumentation och ordning och reda som jag är :)

Utomhus då...
Takpannorna är på plats på ena sidan. Där har även tak-stegen upp till den kommande skorstenen kommit på plats.
Taket färdigställs som om det inte skulle vara någon skorsten - och när det är dax att installera kaminen öppnar skorstens-montörena upp och gör det de måste göra.
Längtar till att ha kamin igen. Det kommer kännas konstigt att inte kunna tända en brasa på hela vintern.

På andra sidan huset har takpannorna lagts på ungefär halva taket - och så har plintarna och stolparna vid entrén monterats.



Inga kommentarer: