Sidor

onsdag 19 mars 2014

Brandklassning och bygglovshandlingar

Har lärt mig nått nytt...
En vanlig ytterdörr  - även lite finare "märkesdörrar" saknar brandklassning som standard.

När vi i måndags var hos A-hus för att placera ut hus och garage/carport på planritningen ("tomt-ritningen" för er som inte är i byggar-taget...) fick vi en bunt papper om brandklassning och reglerna kring detta.
Det visade sig snart att vi behövde en brandklassad dörr på garaget, då den kom inom en 5-m radie från ett fönster på huset.
För att slippa köpa en dörr för närmre 10.000 till ett simpelt garage hade vi valet att flytta huset eller garaget - eller dörren... Vi valde det sista...
Så nu blir det fram med suddi och göra om garageritningarna....


Lägger detta till kategorin "lessons learned" och är tacksam för att det var något vi upptäckte i tid. Oförutsedda utgifter är vi beredda på, men ju flera vi kan avvärja, ju bättre :)

I och med utplacering av huset på tomten - och de yttre valen som vi gjorde klart hos A-hus i måndags, kan nu framtagning av bygglovshandlingar påbörjas hos A-Hus.

Om ca 3 veckor skall de vara klara så vi kan skicka in dom till kommunen. Sen gäller det bara att hålla tummarna för att det skall gå smidigt, så att vi kan få ok innan kommungummorna och gubbarna går på semester...

Inga kommentarer: