Sidor

torsdag 28 februari 2013

Spiningskola #1

Om en vecka skall jag vara värd för ett spinning pass med mina vänner.
Jag har själv fått sätta ihop passet, och med en spinning instruktör till make så är det ju ett självklart val vem som skall leda passet...

Flera av de som kommer på passet spinner för första gången - eller för första gång på länge - så jag tänkte bjuda på lite tips till dom. Som en liten uppvärmning kan man kanske säga.

I dag blir det bara en kort-kort sammanfattning...
"Spinning är gruppträning på inomhus-cykel.
Spinningcykeln är stabilare än en vanlig motionscykel och man kan ändra motståndet steglöst för att på så sätt efterlikna motlut och nedförsbackar.
Alla, gammal som ung, kan deltaga i denna träningsform eftersom man cyklar efter sin egen förmåga"


Mera info (där texten ovan är hämtat från) hittar ni här och här

onsdag 27 februari 2013

Scrappat

När jag kollade bakåt i bloggen för att se vilka LO's jag visat eller ej så upptäckte jag att jag inte har haft ett enda scrap-inlägg sen oktober.

Skärpning på mig!

Jag har förvisso inte scrappat jättemycket på sistone -med stendött är det ju definitivt inte på pysselsidan.
Här kommer två som legat jättelänge.
De har varit publicerade i tidigare nummer av Inzpira, och då får man inte visa dom på tre månader efter utgivningsdagen. Blev visst myyyyycket mera än tre månader i detta fallet...



tisdag 26 februari 2013

7 veckor - och sen var jag fast

Det tog mig ungefär 7 veckor från min nypremiär på gymmet, tills jag var fast som endorfin-junkie igen.
Sju veckor med 2-3 spinningpass i veckan.

Och förra veckan hände det; Istället för att träningen kändess som något man måste göra för att någon säger det är bra för hälsan, längtar jag nu till nästa pass så fort pulsen har lagt sig efter det förra.
Loove it :)
Nu gäller det bara att hålla det i styr... Det är ju som med vilka droger som helst - farligt att överdocera....

lördag 23 februari 2013

ViktVäktarna vecka 8

Jag kör ju min ViktVäktar-resa på nätet, alltså går jag inte på möten - och har därför ingen som kan döma mig om jag inte sköter mig...
Tänkte ann ni får vara mina domare i stället. Att bli offentligt uthängd om jag inte sköter mig kan kanske vara en bra piska...

Min första vecka har varit hur lätt som helst. Jag har räknat poäng, ätit mig mätt på mat som gett lite poäng, hållit mig undan alla sorters onödiga onyttigheter.
Och tränat har jag gjort ungefär som jag brukar. Kryddade med ett extra spinningpass - så nu börjar jag närma mig min gamla träningsfrekvens. Skööööönt!

Resultatet då?
Ja, jag kan med högt huvud meddela att första veckan har gått över all förväntan: Minus 2,5kg!



Fortsättning följer nästa lördag - nu skall jag fira med lite popcorn!

torsdag 21 februari 2013

Nyper mig lite i armen, knackar i trä och peppar peppar

Den invigde vet att jag har problem med axlen. Den ännu mera invigde - eller åtminstone de som orkat höra på mitt evinnerliga gnällande - vet oxå att det har blivit sämre under hösten och vintern, och att jag de senaste månaderna även varit hos kiropraktiker en gång i veckan för att även nacken har börjat protestera.

Så - för några veckor sen gav min älskling mig ett presentkort hos en bindvävs-massör (Kanske för att han är världens snällaste...eller för att han ville slippa agera massageterapeut. Jag brukar nämligen glida ner på golvet framför honom och begära att om han skall titta på fotboll så får han minsann massera sin skruttiga fru under tiden)

I måndags åkte jag till Malmö, och fick utstå en till tider o-skön behandling (hade blåmärken på skulderbladet och sido-fläsket efteråt)
Lyckligtvis kändes nacken mycket rörligare när jag gick därifrån (även om han knappt rörde nackregionen), men den stelnade till igen senare på kvällen. Nåja, vad är väl en bal på slottet?

Jo, jag skall berätta för en vad en bal på slottet är!

Det är när man på torsdag morgon sätter sig i bilen och upptäcker att man kan lägga handväskan i passagerarsätet med högerarmen - utan att det gör ont!
Först förstod jag inte riktigt vad som var annorlunda.
Kände bara att något i mitt morgonmönster inte stämde.
Sen gick det upp för mig att jag hade satt mig i förarsätet som jag brukar. Lagt min handväska i passagerarsätet bredvid mig som jag brukar - MEN utan att grimasera av smärta över rörelsen....

Vågar inte hoppas för mycket, men ser ändå ett litet ljus i tunneln :)

måndag 18 februari 2013

I min del av världen....

Hej,
Det är jag som är Hege. Det är jag som äger denna bloggen... Ifall ni har glömt mig...

Vill bara berätta vad som händer i min del av världen för tiden:

1. I helgen scrappade jag mycket! Det var jättelänge sen jag satt hemma och scrappade på det viset, och det var super-duper mysigt.

2. Har lyssnat på ytterligare några ljudböcker sen sist jag skrev.
"En mann som heter Ove" var en riktigt bra roman. Inget för de som måste ha spänning och intriger, men en varm och skön berättelse som fick en att tänka lite.
"Den förlorade symbolen" er en bok i samma "serie" som "Da Vinci Koden" - fast inte lika spännande tyckte jag. Men man lär sig alltid nåt av Dan Browns böcker, och det är jo kul.
Nu har jag till exempel lärt mig att vi har 33 kotor i ryggraden :)

3. Jag har börjat på Viktväktarna. Gav upp att försöka få kontrollen över den skenande vikten på egenhand, så nu tar jag VV's beprovade system till hjälp.  Räknar points för glatta livet, och är nöjd med tillvaron. Jag kör web-varianten av VV, dvs utan att gå på möten, så jag kanske låter bloggen bli min ventil mot omvärlden - vi får se.

Ja, jag har massor av annat på gång hela tiden oxå - men jag kan ju inte ge er en överdos av information såhär plötsligt. Håll tillgodo så kanske det dyker upp mera....

lördag 9 februari 2013

Bokmal

Har kommit in i ett riktigt läs-stim.
Eller skall jag säga lyssnar-stim? För det är ljudböker jag förkovrar mig i för tillfället.

Den 26 Januari började det - mitt efterlängtade inträde tillbaks i böckernas värld. Ja, för jag har saknat att läsa - eller lyssna - men inte klarat bryta den närmre årslånga svackan.
Någon bok har det blivit här och var - men när jag läst klart så har jag inte suktat efter mera.

Men nu är jag tillbaks!
Nu går jag med pluggen i örat vare sig det är på väg till och från till jobb, under middagstillagning, hushållsarbete, scrapbooking eller vid sängdax.

Det är som ett gift. Ett underbart gift.
Abonnerar på Storytel.se i mobilen, och med den abonnemangssorten jag har kan jag läsa obegränsat med böcker. Och läser man så mycket som jag gör när jag väl har kommit igång, så är det väl värt sina 169 kr i månaden.
Dessa böckerna har jag plöjd genom senaste 2 veckorna:







Och nu står denna på tur.