Sidor

torsdag 31 mars 2011

Nu har jag drömt igen...

Jag skrattar ihjäl mig!!!!
Inte i morse när Mats fick väcka mig för att jag låg och skrek - utan nu, när jag skulle berätta för Mats vad jag hade drömt.
Här kommer ett snabbreferat:

Jag och Mats var gamla och bodde i någon gudsförlaten håla i Norrland.  Vi bodde på någon sorts gård - i alla fall hade vi ett gårdstun, och vår gård var liksom sista utposten innan det bara var vildmark.

En huligan på snöscooter körde runt på vägarna i byn och trackaserade folk, men ingen vågade ta tag i honom.....
Tills han kom till min gård......
Ni vet när motorcyklister kör runt i ring och bränner gummi - fast på grus? Precis så gjorde snöscooter-huliganan - fast med snöscooter - och på snö... 
Och jag var så arg, så arg!
Så jag tog min motorsåg, och skulle såga av drivremmen (heter det så? - den "gummimattan" som liksom drar fram scootern)  - men då visade det sig att den inte var av gummi - utan av stål - ungefär som en pansarvagn.

Hulliganen blev jättearg för att jag forsökte ta sönder hans scooter och började jaga mig runt på gårdsplan  - och jag forsökte skrika på hjälp så att folket i byn skulle höra mig, men det kom inget ljud.
Till sisst lossnade något tuggummiliknande från min hals och jag fick fram några ansträngda skri - och det var väl ungefär där Mats väckte mig.....

Någon som vågar sig på en analys?

onsdag 30 mars 2011

Gravid-prylar a´la 2011

På den tiden jag födde barn - ja, tillbaka i stenåldern någon gång - så blev man gravid, köpte en vagn, en bilstol och en spjälsäng, och sen var man redo att krysta.
Ok,  faktiskt fanns ammningsinlägg oxå - och hör och häpna så hade vi en hoppegunga till killarna. Det var moderna grejer det....

I dag så finns det inte hejd på hur mycket grejer man bör ha.
Det är specialnappar och specialflaskor, och special-tvätt-anordning till specialflaskor och specialnappar.
Jag försöker hänga med på Agges blogg i hennes inköp, men jag blir ju helt sjösjuk (nu måste jag till hennes försvar säga at thon faktiskt inte köper alla dessa specialarprylar, utan lever i samma stenåldersvillfarelse som jag;  att barnet faktiskt kommer klara sig i alla fall.)
Men i alla fall... det jag vill komma fram till är att det finns en jädrans mycket saker....

Agges senaste införskaffningarna är en Baby Box - vilket jag inte har en blekaste aning om vad är...  Men jag väntar med spänning på att få reda på det.
En vild gissning - utan at använda några livlinor - är at det innehåller något form av startkit med salvor och krämer eller så (och kanske amningsinnlägg???)

Andra grejen hon köpt är en Belly Bandit . Ser spännande ut. Den skall hålla magen på plats efter förlossningen. Skall enligt anvisningen användas från dagen efter förlossning och 8 veckor fram - och skall under denna tiden hjälpa till att forma tillbaka kroppen till hur den en gång såg ut.
Var fanns denna produkt under stenåldern? Skull gärna bytt ut både hoppegunga och amningsinlägg mot en Belly Bandit!!!!
Men icke... min mage var tvungen att hänga fritt, och har den dag i dag - 19 år senare - inte återfått sin ursprungliga form.
Undrar om jag kan få låna Agges Belly Bandit när hon är klar????

tisdag 29 mars 2011

Jag är en dårlig-dårlig dotter

Hade min pappas födelsedag som påminnelse i min telefon.
Hade min pappas födelsedag som påminnelse i min outlook.
Hade till och med min pappas födelsedag som påminnelse i en kollegas telefon... men det är en helt annan historia.
Och lika förbannat så kom jag på att pappa fyllt år lagom tills jag skulle lägga mig i går kväll.

På väg hem från jobb i dag satt jag och sjöng till alla låtarna på radion - med samma text på alla melodier : "Kom-ihåg-att-ringa-pappa... kom-ihåååååg-att-ringa-paaaapaaaaa"

Och det lyckades. Pappa är numera grattad, och det var inom 24-timmars-gränsen, så egentligen är det nästan inte försenad.... Ja, för om det varit skottår i år så hade gartulationen faktiskt kommit på rätt dag.

Meeeeeen va söta!!!

Undrar vad de snackar om.....

Tacksam för att kunna tanka etanol....

måndag 28 mars 2011

Gravidfoto

Jag har fått förtroendet att agera magfotograf för Agge och Mickes gravidmage.
Såååå kul! Och trots att jag inte är 100% nöjd med själva fotokvaliteten, sä tycker även jag trots min självkritiska inställning att det blev många fina bilder.
Jag har lekt lite i Photoshop oxå, och det är otroligt vilken skillnad det kan göra med lite ramar och andra effekter.

Här kommer ett litet urval:


Första officiella familjefotot:


Titta vilket härlig bowlingklot!!!


Mitt favoritfoto:


Och lite kull måste man ju ha oxå...


Inte bland mina favoriter från början, men Piotr berömde det, och då får det såklart komma med på bloggen... och det växer faktiskt när man tittat lite på det.


Några bilder till finns inne på Agges blogg oxå.

söndag 27 mars 2011

Söööt supporter

Snacka om förtvivlad tjej... hon sörjer att Bollnäs förlorade bandyfinalen...

Vårtecken....

När katterna hittar en plats i solen,,,

lördag 26 mars 2011

Svullo, del 2 - och lite om hur jag har kännt på sistone

Vet inte vad som hände med texten när jag skickade tårt-fotona från min mobil. Den försvann kan man väl säga....
Men vad jag så mödosamt hade knappat in på min mobil var ungefär såhär:
I går åt jag inte mindre än 4 tårtbitar på jobb. 2bitar av Agges goda cheescake, och en bit av var av de andra tårtorna som en annan kollega bjöd på.

Det var JÄTTEgott! Men jag hade klarat mig mycket bra utan.

Problemet är att jag fått en fix ide att jag MÅSTE visa folk att jag äter skräp. Har en känsla att det tisslas bakom ryggen på mig för att jag forsöker hålla det strickt när det gäller onyttigheter.
Men har ser ni - Jag har ätit massa tårta! Jag åt dessutom kebab på jobb torsdags, och jag åt kopiösa mängder godis i går kväll.
I dag står det pizza och ännu mera godis på schemat.

Så! Nu är det bevisat - Jag kan om jag vill!
Men nästa vecka vill jag inte längre. Jag mår faktiskt bättre av välbalanserad mat utan massor av sockerbomber på eftermiddagen, så jag går tillbaka till det igen.

Och jag kommer fortsätta träna.
För att jag tycker det är kul!
För att jag mår bra av det på alla plan!
Och för att jag faktiskt har en vadslagning som innebär att jag måste förbättra min tid på 5km rejält innan årets slut, och det kommer jag inte klara om jag inte tränar hårt och målinriktad.

Tack för att jag fick lätta mitt hjärta lite....

Svullo

Terapi

Behövde rensa min söndertrasade och negativa hjärna och börja om med positiv tankar. Så jag tog på mig jogginkläderna, och laddade lurarna med min favorit-terapi-musik; The Cure.
Ingen kan låta lika beklagande som dom, och  det är en perfekt "format c:\"  för mig.

Sicken skillnad!!!! Jag är nu en ny människa efter två timmar powerwalk, jogging, spurter och backträning - allt ackmpajerad av Robert Smith's ylande stämma - så högt att det är på gränsen att göra ont i öronen.
Jag behövde få tycka synd om mig själv ett tag. Nu är jag färdig med det. Nu inser jag än en gång att jag har det jäkligt bra.

Och såklart en Cure-låt till er oxå. En av deras bästa texter enligt mig. När han kommer till  "I hate these people stearing - make them go away from me" så får jag gåshud på armarna!!

I min trädgård :)

fredag 25 mars 2011

Lovade att uppdatera

Agge gav mig mission att uppdatera bloggen. Ett mission måste genomföras, så är det bara....
Men jag har ingen ork till något kul inlägg.

Veckan har bestått av aldeles för mycket jobb, som i sin tur har inneburit att jag fått skära bort planerade träningspass - och jag hatar när saker inte går enligt plan!

Jag är besviken över upprepade bakslag i min "Biggest Looser" (Och JA - jag vet vad många tycker -men jag bryr mig inte, och tänker inte ge mig före jag kan klämma mig in i storlek 38)

Summerat så har ovanstående drenerat mig totalt och jag inga positiva energier att plocka fram till något alls.
Mera än så här blir det inte i dag.

måndag 21 mars 2011

Fick ett totalt psykbryt!

Lika hysteriskt fort som arbetsveckan sveper förbi - lika snabbt blir helgen till söndag kväll.
När jag gick till sängs i går hann jag fundera några minuter på hur jag skulle lägga upp dagen för att hinna med messt möjligt - sen försvann jag in i dimman.
Och skicken dimma..... Min hjärna har verkligen bearbetat på högvarv i natt!
Jag var på jobb - och jagad som högvillt från alla håll.  Till sisst pallade jag inte mera och började skrika "Lämna mig i fred - Lämna mig i fred" och kasta saker omkring mig.
Jag välte flera bord med massor av datorutrustning på och sjönk slutligen ihopa över ett bord jag inte hunnit välta.
Just då upptäckte jag att jag troligtvis var mitt i frukosten eller nåt, för jag höll i en macka och hade en tugga i munnen. Men den tuggan orkade jag inte svälja, för jag var så makalöst trött.
Långt bort hörde jag mina kollegor ropa på hjälp medan jag sakta tog mig upp till vaket tillstånd.

Konstigt nog kännde jag mig (förutom en något höjd puls) oerhörd lugn och harmonisk.  Det psykbrytet jag på jobb klarar bergänsa till en radenga svordomar slog i natt ut i full blom.
Och det var så skönt att bara få skrika! Jag hoppas denna drömmen återkommer med jämna mellanrum för alla borde ha rätt till ett litet sammanbrott då och då.

söndag 20 mars 2011

48 stycken blev det - och nu är det trångt....

Ni som sett mig på jobb på sistone har kanske reflekterat att jag alltid haft jobba-jackan på mig. Förklaringen är att jag inte har haft några andra kläder att ha på mig.... I min garderob har det ekat, sånär som på några kortärmade toppar. Och så kallt som det varit på sistone kan jag inte gå runt i kortarmat. Lösningen har varit att klä sig i de korta topparna, och ta på sig Haldex-jackan när man kommit till jobb.

Men nu är det slut på det för ett tag framöver.
I dag har jag nämligen strykit mig genom hela min tvätthög. 48 stycken toppar, tröjor, koftor, t-shits är nu på plats i garderoben igen -  och det är aningen trångt....men på ett bra sätt.

Nej, det var inte mina ben.....

Jag har fått lite frågor om det lurviga benet i inlägget från SPA i går. Som ni gissat så var det inte mitt ben på bilden, utan min älsklings lurviga.
För ordningens skull får ni här ett foto på en av mina välsvarvade och släta spiror, iklädd mina ytterst osexiga - men mycket omtyckta fårskinnstofflor.

Scrap: Skolfoto 2010

Under alla år - ända tillbaka då jag själv gick i skolan har ungdomar varit missnöjda med sina skolfoton. Konstigt att  man inte med dagens teknik kan ge "modellerna" möjlighet att rata ett foto?
I år vägrade Rebecca behålla sina foto, men här kommer i alla fall killarnas. Rätt kul att ha, för det ä'r sista året för Robin på grundskolan, och sista året för Alex på gymnasiet.
LOna är gjorda till en utmaning hos Studio Calico - fast utmaningen är flera veckor gammal, så jag har bara använt den som inspiration - vilket gick ut på att använda remsor av mönstrat papper.
Såhär blev resultaten;

Lite längre i dag

Jag rastade mitt lekamen på en lite längre runda än vanligt i dag.
Sprang förbi några poliser med radarpistol, och de stoppade mig inte, så jag sprang inte fort ...

Men det lustiga är att jag springer i samma snitthastighet om jag springer 5km, eller som i dag 7,3km.
6min per km blir det i alla fall. Och lika trött är jag de sista 500meterna.
En vacker dag skall jag lägga in lite intervallträning så jag kan ändra lite på mitt tempo.
En vacker dag...får mig osökt att tänka på U2's A beutiful day. Och just U2 levererar dagens inspirationslåt från min jogginglista - fast med min favoritlåt Pride:

Var tog motivationen vägen?

Första som slog mig när jag öppnade ögonen i morse var att nu skall jag ta min joggingrunda direkt på morgonen.
Men what? har varit uppe i en timme och fortfarande inte kommit iväg. Underställs kläderna är på. Har intagit en banan, så där finns något för kroppen att tugga på medan jag springer - men motivationen är som bortblåst.

Pricis likadant var det i går. Jag hade bestämmt mig för att hålla en svinhård diet under några veckor, tills jag var i fas med min viktkurva - men sen tappade jag helt suget, och i ett swish blev det svullediet i stället.
Presis likadant som i går blir det dock inte i alla fall - för ut och springa skall jag vare sig motivationen infinner sig eller inte - där har inte kroppen något att säga till om - den gör helt enkelt som jag säger.....

lördag 19 mars 2011

I brist på andra idéer

Så provar jag en ny diet...

Rapport inifrån

Relaxar på minispa. Är helt slut efter en runda i bubbelpolen, och nu sitter vi med fötterna i blöt och väntar på fotpeeling.
Sköööönt!
Tackar mina söte göteborgstjejer för härlig julklapp :-)

fredag 18 mars 2011

Biggest looser vecka 11

Ny vecka, nya besvikelser :o(
Vikt:
Har gått upp lite igen, och ligger nu på samma nivå som för 6 veckor sen.  Det har liksom gått lite upp och lite ner, och kurvan ser inte allt kul ut just nu.
Vet faktiskt inte vad jag gör fel, så jag tar tacksamt emot tips och råd.

Träning:
Har inte styrketränat något alls denna veckan. Jag hittar inte tiden tyvärr. Planen var ju att jag skulle styrketräna innan de vanliga träningspassen, men jag kommer aldrig ifrån jobb i tid.
Denna veckan har jag dessutom varit förkyld, så jag har haft två vilodagar.
Nej, det blir till att göra en ordentlig planering så jag kommer igång med styrketräningen!!!!


Mat:
Blir lite tjatigt detta, men jag sköter mig bra med maten. Frukost, lucsh, mellanmål, middag.
Lite godis på helgen och i övrigt inget tjafs. Åt några näver popcorn i går kväll förresten...

torsdag 17 mars 2011

Scrap: Kändisar


Dårligt med scrapbooking inlägg från mig på sistone. Har några LO's liggande som jag skall fota till helgen - från scrappningen hemma hos mig i söndags till excempel.

Men denna är gammal. Det är foton från Kändisfästen vi var på i höstas. Superrolig fest!

40? Who? Me?

En bra dag på åldersfronten!

1. Var hos läkaren med min arm i morse. Hon (en kvinlig läkare gissningsvis runt de 60) förklarade att "sådant här tar tid" och att jag kunne får räkna med 6 månader innan jag var helt bra.
Jag suckade och stönade lite och ojjade mig för att jag tyckte det var länge.
Då säger hon ; "Ni unga är så otåliga!"
Coolt tänkte jag - jag är en av de unga :)

2. Vid lunchen på jobb satt jag med en relativt nyanställd, som jag inte snackat med annat än i support-syfte tidigare.
Vi kom in på att min son har börjat rita i CAD (ett datorprogram) varpå han frågar hur gamla mina barn är. Snart 19 svarar jag, och syftar till den CAD-ritande arvingen.
Han tittar på mig, tittar ner i sin tallrik, tittar upp på mig igen och säger med lite tveksamhet i rösten "Aren't you pretty young to have a son of 19?
Hepp! Denna killen har förtur i support-kön för all framtid :)

tisdag 15 mars 2011

Glad igen

Denna här skall snart bli min :)


Den har en Intel i3 processor, 3gigs RAM - och det bästa av allt: det följer med Photoshop Elements!
Inte den hetaste datorn på marknaden, men mera än tillräckligt för mina behov.
Och det bästa av allt - priset: 4000 Riksdaler - ett oerhört lågt pris att betala för sinnesro.

Det kan ta några minuter

Har sen i går kväll forsökt installera en demoverisn av Photoshop Elements på min dator. Trött på konstiga versioner jag haft tidigare, och kör nu på riktiga grejer nerladdad från Adobe's hemsida.
"Detta blir bra" tänkte jag med lite hopp om framtiden i går kväll.
Nu - snart ett dygn senare har jag fortfarande inte lyckats installera det satans programmet.

Kul?
Nej, tycker inte det....

Nu har jag kommit till ett ställe där installationsprogrammet säger "bla-bla-bla-bla-bla-bla det kan ta några minuter"
Hur lång tid är några minuter? Om de tänkt till ordentligt nr de progamerade denna skiten hade de lagt in lite kontroller som först kollade status på datorn - och i fall de hittade ett exemplar som min så skulle i stället textremsan "bla-bla-bla-bla-bla-bla det kan ta några dygn" visats.Men jag är inte bitter - den som väntar på något gott :o)

Fötterna på jorden... Trodde ni ja!

...men då trodde ni fel.
För Fötterna på jorden har tagit sÄsongsuppehåll.  Ja, jag forsöke berätta det förra veckan, men lite stavnings-bekymmer kom emellan och distraherade mig.
Så är det i alla fall, inga flera skor på ett tag. 
Men hav förtröstan (eller "Säg den lycka som vara evigt" tänker kanske någon av er...) Det kommer nog en vända till till våren, när sommarskorna gör entre.

I stället har jag kommit på en ny idé. Den nästa följetongen här på bloggen kommer heta "halv åtta hos mig"
Innehåller kommer förbli ett mysterium ett tag till, men jag kan avslöja att inläggen kommer släppas klockan 19:30  på en ännu ej fastställd dag i veckan.
Nu är ni nyfikna kan jag tänka mig...

måndag 14 mars 2011

Mardröm

Jag har haft flera otäcka drömmar på sistone. Har väl några inre demoner jag fightas med eller nåt....
Den senaste i ordningen var i natt:
Kommer glad i hågen till gymmet i Häljarp för att träna spinning - och så är det helt tommt där.
Ljuset är släckt, dörren står på vid gavel och receptionen är tom på såväl personal som dator-utrustning mm.
Ajajaj -  inbrott tänkte jag. (i drömmen då såklart, för jag sover fortfarande)
Men icke! Det visade sig att gymmet hade lagts ner.
Anar ni vilken panik jag fick?

Även efter att jag vaknat och insett att det hela bara var en dröm hade jag en ond klump i magen.
Tack och lov var det mera folk än någonsin på gymmet när jag kom dit i kväll, så det ligger nog inget i mina nattliga fantasiutflykter.

söndag 13 mars 2011

Är jag ond?

Läser på Aftonbladet att paret Beckham väntar sitt fjärde barn.
Victoria har altså sen innan burit och fött tre barn, och är smal som en sticka (för smal förvisso, men det hör inte hit)
Och nu väntar hon altså nummer fyra - och det enda som slår mig är : "Hoppas hon lägger på sig skitmycket, och inte blir av med det sen...."
Är jag ond när jag tänker så?

Scrap: Blogcandy hos Magdas

Woohooo! Blogcandy hos Magdas. (kolla in bloggen HÄR)
Och självfallet vill jag vara med i utlottningen av detta mumsiga paket!

Scrap: Övergivet

Scrapbordet är tillfälligt övergivet medan de kreativa tar en välbehövlig lunchpaus.

lördag 12 mars 2011

Är det lördag så är det

Var på kalas för lilleAlex i dag. Och linne inte säga nej ....

fredag 11 mars 2011

Scrap: Egypten


Har på sista tiden pysslat lite med Egyptenalbumet.  Det är mitt första album i A4. Till ett semesteralbum där jag ändå inte ville ha massor av dekoratioer fungerar det bra - men det är inget favoritförmat
Scrappar man mycket med enbart ett foto per soda så fungerar det nog bra- men skall man ha flera foto på sidan så tycker jag det blir aningnen trångt.  Men som sagt - till semesteralbum fungerar det bra - och mycket billigare blir det....

Här kommer ett uppsamlingsrace med en del av sidorna:


Biggest Looser vecka 10

Fredag kväll igen!!!!!! Och jag förstår att ni sitter på nålar och väntar på veckans resultat i Biggest Looser Häljarp!

Vikt: -0,6kg
Helt ok viktnedgång, men fortfarande långt över blåa strecket.

Träning:
Ni har väl inte ungått att läsa att jag börjat styrketräna? Instruktion i onsdags, och mitt första pass på egenhand i dag. Jag kommer köra med mycket låga vikter ett tag för att hitta rätt - speciellt på arm/axlar. Men jag skall i alla fall forsöka få in någon bra rutin där jag styrketräna utan att det inkräktar för mycket på konditionsträningen.
Och ja, U - det var tjejkvällen som fick fart på mig. Men det är väl ingen överraskning, du har alltid varit min stora guru och inspirationskälla när det gäller träning :-)    ("Kom igen nu - det är bara en timme av ditt liv!")

Och i dag hade Mats ny-premiär som spinninginstruktör på gymmet. Jag var där, och han skötte sig galant (vilket betyder att han körde skiten ur oss...)

Mat:
Frossade rätt rejält i godis förra helgen, men det får man lov till ibland!!! Och eftermiddagsmålet på jobb har det blivit dårligt med denna veckan, för jag har glömt köpa Keso... Men frukt har det blivit på eftermiddagarna i alla fall, och jag har klarat träningen på det oxå.

Mitt liv

To whom it might concern så har jag nu hittat mina hörlurar.... De låg i min väska tillsammans med resten av mitt liv, som till synes främst består av diverse kvitton.

torsdag 10 mars 2011

Säsongs uppehåll

Detta inlägget skulle handlat om ett säsonguppehåll av "Fötterna på jorden".
Skulle....
Men -  jag fastnade i det svenska språket igen!
Ärligt talat - hur är det meningen att man skall veta skillnad på när man skall använda "e" eller "ä" ?

Jag frågar Mats hur man stavar säsong - fast jag utalar det som det brukar låta - sesong.
- "Som det låter" svarar han, varpå jag skriver det som det låter - dvs SESONG.
Men nej, det var fel-fel-fel!!!!! För om man uttalar tydligen sesong som sÄsong! 
Logiskt? Nope, tycker inte det....
Jiter inte skriva om sÄÄÄÄÄÄÄsongs uppehållet av Fötterna på jorden nu.  Går till SÄÄÄngs i stället!

Och jag vågar inte ens fråga om det skall vara o eller å i slutet av ordet... så jag hoppas jag skrivit rätt.

18 timmar på Crosstrainern... en barnlek!

Fuskvägde mig i morse, och det var inte alls kul.... så nu har jag googlat lite på detta med viktnergång.
Visste ni till exempel att för att gå ner 1 kilo skall man ha typ 7000 kalorier minus?

Så - teoretiskt:  För att gå ner 1 kg på en vecka - om man äter så många kalorier som man gör av med under sitt "vanliga" - liv skall man träna bort 7000 kallorier.
Jag stod 1 timme på crosstrainern i dag, och gjorde enligt samma djävulsmaskin av med 380 kcal. På en vecka behöver jag altså crossa 18,4 timmar!!!

Nej, men det är lugnt... det är inte mer än 2-3 timmar om dagen. FÖR ETT KILO!!!!!!  Och ni undrar varför jag forsöker begränsa intaget av kalorier i stället.....

Dax att se om sitt hus

Det har varit inbrott och polisjakt i grannskapet i dag (kolla här) och man blir ju utan tvekan lite påverkad. Så 1-2-3 så har vi beställt hemlarm.

Strax blir det altså larm (hur i hottentotten skall det gå, så usel som jag är att komma ihåg koder...), och till sommaren har vi redan planerat att byta ut vara ytterdörrar - så snart blir det Fort Knox hemma hos oss.

onsdag 9 mars 2011

Scrap: Mys

Ännu en LO från förra scrapträffen. Utmaningen var att använda färgerna gult, orange och rosa - i övrigt fritt fram.

Snart biff....

Som sagt så var det dax för styrketräningsinstruktion på gymmet i dag. 
Har fått ett eget program för tanter med diverse invalido-syndrom, och ett kort där man fyller i vilka vikter jag använder på varje station, så jag känner mig som en riktig gym-biff!
Just nu känns det rätt kul, och jag känner att det finns hopp om att jag skall kunna fortsätta med denna träningen.
Det bästa av allt var att jag kunne göra alla övningar även för armar/axlar (dock med riktiga mes-vikter, så jag hoppas inte de coola killarna kollar) , så jag kanske kan träna upp den styrka som behövs för att bli bra i axlen.

tisdag 8 mars 2011

Scrap: Från träffen på Scraproom

En av utmaningarna på förra scrapträffen hos Scraproom var en skiss, där jag gjorde denna LO'n.
Älskar Sofie's pose på denna bilden.

Fötterna på jorden del 8


Hur kunde jag missa???? Jag ber som hemskt mycket om ursäkt - men det kom lite fotboll i vägen.  Och inte vilken fotboll som helst - utan Champions League.
Och när det är fotboll på TV - då kan jag helt ostört smyga upp till min scraphörna, och det var just vad jag gjorde i dag... och glömde bort denna veckans höjdpunkt ;-)

Ja, ja, ja... den som väntar på något gott...
Jag vill i dag presentera er för mina spinningskor. De har stått orörda hela vintern! Inte för att jag inte har tränat någon spinning, utan för att jag skyllde mitt knäont på skorna. 
Men de har fått en andra chans, och är numera med i leken igen. Låt oss se hur länge det varar - mycket spinning lär det i alla fall bli framöver.
Visste ni förresten att Mats skall börja hålla spinn-pass igen? Premiär på fredag, och jag är såklart anmäld :-) 

Hur svårt kan det va?

Seriöst - kämpar med att få i linserna varje morgon. Ska man verkligen behöva komma för sent till jobb bara för att man är aningen ålders-synt?

måndag 7 mars 2011

Ny utmaning...

Vet inte om jag sagt att jag störtgillar mitt jobb just nu? Lär mig nytt-nytt-nytt varenda dag, och det är extremt kul.
I dag har jag dock stött på en ny utmaning som jag är lite osäker på om jag kommer kunna bemästra:
Jag skall använda vänster arm att styra musen med!
JOvisst....

Jag skall hålla er uppdaterade om hur det går, men jag kan säga att eftermiddagens arbete gick i slow-motion!

Nytt kapittel

Har förlikat mig med att det inte blir någon Zumba den närmsta tiden.  Och i dag bokade jag tid för att lägga upp ett styrketräningsprogram på gymmet.
Tänkte fokusera styrketräningen på förebyggende träning. Stärka upp de muskler som tar hand om mina problem-områden: Knä, ljumskar, axel. Tja... det låter som att jag kommer behöva övningar för hela kroppen.

Hatar styrketräning. Det är sååååååå boooooring!!!!
Men jag har lärt mig älska annan träning, så det finns kanske hopp om att jag åtminstone skall kunna lära mig gilla även styrketräning pyttelite...

söndag 6 mars 2011

Scrap: Scrappa loss fredagsskiss vecka 8

Denna lilla dockan har varit på besök hos oss i helgen.  (Fast LO'n gjorde jag förra helgen, och fotona är från i höstas nån gång)

Men i går kväll kom hon i alla fall på övernattningsbesök.
Vi tittade på "Mestfilifalen" (Melodifestivalen för er som inte förstå tungvrickningarna hos en treåring) och åt Taco.
En stor del av kvällen gick åt att leka frisör.
Sofie tog rollen som frisör Eva Pettersson på stort allvar, och det blev lite av en win-win-situation för oss båda. Jag älskar när folk pysslar i håret på mig, och hon fick ett långhårigt offer som inte är det minsta ömhårig.
Var hon fick namnet Eva Pettersson ifrån är det ingen som vet, men hon (Sofie altså) påpekade att hon faktiskt även var Sofie, OCH att hon var prinsessa. OCH prins!

Och såhär var skissen jag utgick från

fredag 4 mars 2011

Glad och stolt...och skäms till döds!

Kul med guld till Norge. Hur mycket svensk medborgare jag än är, så är det fortfarande roligare när Norge tar guld i idrott.

Men jag har lite svårt för Northugs beteende.
Kaxigt kan vara charmigt och coolt och sexigt - men det kan tyvärr även bli såhär drygt och otroooligt pinsamt.
Så jag gläds åt Norskt guld, och gratulerar de tre andra norska skidåkarna till sägern.

Skall monteras i morgon

Detta skall bli de nya hyllorna i min scraphörna. Lite komplementering med hyllplan och så, men det mesta fanns i garaget. Billigt o bra!
Och vet ni vad mera? I morgon får jag besök av min lilla guldlock Sofie!

Biggest Looser vecka 9

Men ojojoj här händer det saker.... och det är ingen trevlig utveckling heller... Men jag rycker på axlarna och tar det som en naturlig fluktation.

Vikt: + 0,6 (!)
Jag har ett inofficiellt mål att nå 70 i vecka 12, och det är fortfarande inte omöjligt. Som sagt, naturliga fluktationer....

Träning:
Som ni kanske läst så får jag ta en paus från Zumba och andra "fäkta-med-armarna-träning" på grund av min tradiga axel. Fyller på med spinning och crosstrainer i stället. Det fungerar - men jag längtar redan till att dansa lite igen


Mat:
Äter nyttigt och regelbundet - men kanske det är för mycket? Fick en kommentar på jobb nån dag i veckan; "Du äter alltid när jag ser dig" och det stämmer nog... under tiden jag är på jobb (ca 8 -18) äter jag gröt till frukost, lite frukt på förmiddagen, lunch i matsalen, frukt på efter middagen, och avslutar med Keso o avocado  och kanske lite frukt ännu senare på eftermiddagen.  Och sen middag på kvällen efter träningen på det.... hmmm det är kanske inte naturliga fluktationer som gjort att jag gått upp i alla fall denna veckan......

torsdag 3 mars 2011

På mitt scrapbord

Några påbörjade albumsidor om Egypten, ett papper med en färgutmaning (samt lite färg och stämpel-prov) och sen, just det, resultatet efter en timmes telefonmöte.....

Vad jag gör nu?

Tja, inte någoot speciellt... Bara lyssnar på Robbie (bra) tittar på någon gammal repris av lyxfällan (tråkigt, men jag skall snart zappa vidare) och bloggar lite. Själ fallet - då jagr så bra på att multitaska - så gör jag detta samtidigt som jag croStrainar. Jag sjunger lite oxå men jag tror inte det uppskattades av Curry för han gick nyss...
Tråden på bilden är INTE en intravknös slang, utan mina hörlurssnören. Så nu vet ni

onsdag 2 mars 2011

Scrap: Minikurs på Scraproom


Minns ni sneak-peaken för några dagar sen? Här är hela LO'n.
Det var Helena på Scraproom som höll i en minikurs på söndagens scrapträff.  Älskar hennes scrapstil!
Huvud-detaljen i kursen var det uppklippta pussel-fotot där kanderna är slipade och sedan limmade på en svart fotomatta.
Nästa detalj är misten - den blå färgen på barkgrunnen. Vi la pappersbitar på bakgrunnen och sprejade med mist (färg) Jag har länge velat testa att mista, så det bar kul att prova - och jag vill göra om......

Film-stipen med småfoto var oxå en del av kursen. Det är en produkt av den "berömde" Tim Holtz. Han har fina grejer - men ärligt talat tycker jag Tim Holtz-produkterna är lite väl dyra :(

Tog mig friheten...

...att skippa träningen i dag.
Kände mig trött och slö och lat, och det var liksom inget kul att ställa sig på crosstrainern när alla mina Zumba-kompisar svängde på höfterna och hade kul.
Så jag tröstade mig med lite scrapping i stället.
Och det är ju rekreation det oxå - man får bara inte så bra kondis av det....

tisdag 1 mars 2011

Fötterna på jorden del 7

Mina nya älsklingar.

Dessa blev mina av en ren tillfällighet när jag tvingades köpa nya jympa dojor.  Där stod de, svarta och glänsande och bara ropade ut mitt namn.
Visst är de snygga?
Visst   är de rätt så "Hege" ?

Naprapaten i dag

Min naprapat var inte helt nöjd med att jag inte blivit bättre.
Nehej???? Vad tror hon jag är då?
Hon körde på muskulärt = massage = skönt - och det är ju bra, för nu är mina subventionerade tider förbrukade och jag får punga ut med 480spänn per gång.
Tidigare har hon knakat i leder och så, men det var itne så mycket mera att knaka loss nu.

Sa jag att det var skönt? Ja - det var då det... när jag var där. Nu känner jag mig mest mörbultad.

Vidare.......  Jo, till sisst kom ju det jag fasat för...  "Du får nog trappa ner lite på träningen så att armen får vila" (Jag hörde messt "Bla-bla-bla-bla-la-bla-bla-bla-blaaaaa")
Det innebär egentligen bara att jag måste lägga om min träning. Jag får göra allt som inte gör ont i armen - bara jag använder båda sidorna av kroppen.
Dvs Zumba, Step mm där jag senaste månaderna har haft högerarmen hängande som ett bihang och fäktat på med vänstern, är numera bannlyst - det skapar överbelastningar på andra ställen.
Så det får bli Spinn, jogging och liknande för mig ett tag i stället.
Och med det så går jag och byter om till dagens spinningpass :)