Sidor

söndag 31 oktober 2010

Nytt recept

De två senaste helgerna har varit fantastiskt sköna.
Tror att jag ha hittat framgångs-receptet: Låt jobbadatorn förbli nerpackad.
Jag jobbar, som en del av er vet, alldeles för mycket för tilfället. MEN - de två senaste veckorna har jag inte gjort något jobbrelaterad alls under helgen.
Denna helgen har jag scrappat jättemycket  - skall dessutom på scrapträff i eftermiddag.
I gårkväll var vi på middag hos Marie och Ismo och firade Maries födelsedag. Hon fick biobiljetter med tillhörande barnvakts-biljetter, och som en förberedelse inför barnpassningen fick jag prov-natta Isabel. Det gick över all förväntan, så jag ser fram emot att få passa de små grynen. 

Citat

Läste ett positivt och mysigt citat någonstans. Kommer bara inte ihåg var - eller exakt hur det löd - men jag fick en så härlig glad-och-positiv-inställning-till-livet-känsla  av det.
Ungefär såhär lät det:
Livet är inte alltid den fest man hoppats på - men när man ändå är där kan man ju passa på att dansa lite.

lördag 30 oktober 2010

Bidrag 3

Denna utmaningen gillade jag verkligen. Vi skulle inspireras av denna bilden. Inga krav på vad för papper/material vi skulle använda. Älskar verkligen dessa färgerna, så det fick bli färgerna som stod för det mesta av inspirationen.

Såhär blev mitt bidrag:

Bidrag 2

Som andra bidrag i höstens scrapfeber gjorde jag en ordutmaning, där ordet "tacksam" skulle ingå på något sätt. Jag har med det på taggen, där jag berättar hus tacksam jag är för min älskling Mats.

Nu är scrafebern igång!!!

Väl - egentligen har den varit igång i snart två veckor, men jag har varti alldeles för upptagen med jobb ch annat senaste verkotna.
Nu har jag i alla fall komert igån och i morse gjorde jag klart mitt tredja bidrag samt fottade dom.

I våras var jag med i alla 12 deltävlingarna i febern. Nu har jag dock valt att bara vara med på hälften. Det är jag glad för. Jag känner mig inte lika stressad, och det är ju lättare, för jag kan välja bort de utmaningarna jag tycker är svåra...
Nu har jag flummat tillräckligt... här kommer mitt första bidrag.
En skisstävling där två papper från kittet måste användas


Det är Sofie som fyller två år på bilden. 2:an har hag satt på kuddar för att få lite 3D effekt.

Certifierad

WoooHooooooo!!!!
Jag klarade min ceritifiering från ITIL kursen jag gick.  Fick besked via mail på jobb i går.
När jag såg att det läg ett mail med rubriken "Resultat från ITIL Foundation" blev jag helt kallsvettig. Visste först inte om jag skulle våga öppna det på jobb - men nyfikenheten tog överhand. Och det gick ju bra :o)
Hurra för mig!!!!

tisdag 26 oktober 2010

Många födelsedagar

Populär dag att födas på?
Jag har inte mindre än 3 vänner på Facebook som fyller år i dag.
Grattis till Frode och Marie, och inte minst till min gamla klasskompis Cathrine som fyller 40 år.

Och så skulle min syster Nina fyllt 50 år i dag. Om hon levt hade jag kanske varit i Norge på 50-års-kalas just nu?

Grattis igen allihopa,
Stor kram från mig

Mesig massör

När jag och Mats ligger skavföttes i soffan brukar jag forsöka få honom att massera mina vader. Är hopplös stel i vaderna alltid!!!
Men han är så jädrans mesig! Masserar som en flickscout!
I kväll så "råkade" jag säga något elakt om BOIS (elakt och elakt, jag sa bara sanningen...) och då minsann klämde han till så det sjöng i vadmusklen - Så visst kan han, han måste bara ha rätt motivation...

Känns nästan som att ha ny bil

Jag har haft min bil på lagning, och nu kan vi köra över 50 utan att behöva öronproppar... Bytte något lager på hjulen, eller någostans som har med hjulen att göra.
Och på tal om att byta så hämtade vi min nylagade bil och lämnade Mats bil för att få den lagad. Fasligt mycket lagning av bilar nu. Suck och fnys!

måndag 25 oktober 2010

Hårda bud

Fick denna kmmentaren här på bloggen i dag:

Ehhmm Hege inte så va, men nu är det dags att ta tag i bloggen, vet att du har MASSA att skriva om så därför säger jag nu detta: Ditt mission är att du skall lägga ut ett nytt inlägg ikväll innan du lägger dig



Over and out
/Agge ( Tough love)


Jaja, befallar Agge så måste jag lyda - Missions måste utföras, så är det bara.
Så... ett inlägg...
Jodå, har hatt massor att göra på sistone.
Hade mina favvo-tjejer på besök från fredag till lösdag kväll. Då var det Barbie och Lego som gällde, så det blev ingen tid över till bloggen (bilder kommer kanske)
Sen så var jag på scrapträff hos Agge på söndagen - ända tills fyra på eftermiddagen. När jag kom hem inredde jag ovanvåningen med min egen lilla scraphörna, så nu kan jag sätta mig för lite scrapbooking när jag vill. HUrra!!!! (bilder kommer kanske)
Och i dag har jag jobbat! Och nu har Mats precis hämtat mig på jobb (min bil är hos doktorn)! och om några få minuter skall jag iväg på träningen :)
Skall bli skönt att träna - har inte gjort det sen i torsdags! Spinn/styrka i dag. (Bilder kommer definitift inte...)
 
Såja, dax att byta om och fixa lite träningsvärk...
Tjingeling!

torsdag 21 oktober 2010

Veckans gåta

En liten hälsning till Marie:

Jag är dig i hälarna, och kommer snart vara förbi…. Moahahahaha!!!!!

 

Hege 19 poäng

Marie 23 poäng

 

söndag 17 oktober 2010

Smått o gott

Städade i min telefon och hittade lite smått och gott som jag fottat och tänkt lägga på bloggen... men som fallit i glömska.
Vill ju inte undanhålla dessa guldkorn för er, så här kommer de som smultron på ett strå:


Denna bilen fottade jag på parkeringen på Svågetorp. Tänk att komma hem efter två veckors semester i Thailand och hitta sin bil såhär....

Ännu en bil - undrar om bilägarens mamma är stolt över sin son... Nåväl - han kan ju titulera sig egenföretagarer ;o)

Cool lapp hos Citykliniken!

Här var inte alls tanken att visa upp våra välsvarvade ben - utan det är byxorna det skall fokuseras på. På tjejfesten jag var på förra veckan dök både Susanne, Sussi och jag upp med likdana nyinköpta byxor. Inhandlade på Kapahl till den nätta summa av 99 kr (för-pris 299,-)  Vi var tre mycket nöjad shoppare :o)

Edit: Såklart var det inte Susanne - utan Irene som är innehavare utav ett av de snygga ben-paren. Tack Palle för påpekandet - och va bra att du kan kommentera nu :o))

lördag 16 oktober 2010

Tillbaks till plugget

Jag skall på kurs nästa vecka. Tre dagars pluggande.
Det är med lite skäckblandad förtjusning måste jag säga.

Självfallet är det skitroligt att lära nya saker - och det jag fått med mig tills nu av förstudiena så passar detta mig som handen i hansken - mycket ordning och reda och så.

Men... jag är skitskraj för att inte klara av det.
Kursen avslutas med en sertifiering, vilket innebär att man altså måste göra ett prov. Tänk om jag kuggar???

fredag 15 oktober 2010

E=mc2

Tror E=mc2 är någon fancy fysikformel som handlar om att summan av alla krafter är konstant. Kan såklart minnas fel, det var en fasans många hundår sen jag satt halvsovande i klassrummet och lyssnade på den säviga rösten till min fysiklärare Nastad... Och skulle jag minnas fel så behöver ni inte påpeka det, för det är liksom inte det som är poängen här...

Och om det stämmer att summan av alla krafter (eller var det summan av alla laster ;-) är konstant, så är det någon jäkel som sover överdrivet mycket för tilfället. Någon sover på min bekostnad kan man säga.

Men jag unnar denna någon allt gott!!!!! Hoppas han njuter!
Att han ligger invirad i ett mjukt och varmet duntäcke. Snarkar och fiser så att det luktar död och fasa under täcket.

Sen hoppas jag att denna någon försover sig, så han måste köra alldeles för fort för att hinna i tid till jobb, och blir stannad av polisen och förlorar körkortet.
Och väl framme på jobb (efter att ha gått de senaste tre milen till fots) kommer han för sent till ett kundmöte, så han förlorar en viktig affär och får sparken.
När han kommer hem från jobb mycket tidigare än väntat (tar bussen hem för han orkande nog inte gå efter alla dessa måtgångar) finner han sin fru till sängs med den snygga unga brevbäraren (och ja - frugan hade vädrar bort hans äckliga fis-doft innan hos släppte in ung-hingsten)

Ställd framför ultimatumet Ung Hingst vs Fisande Arbetslös Looser Utan Körkort väljer hon såklart hingsten och ensam kvar står den snarkande jävlen.

Vad gör han då tror ni? Ja, vad brukar överlämnade, fisande arbetslösa loosers utan körkort göra? Jo, dom går och lägger sig skulle jag tro.

Visst - lägg dig din jäkel, och dröm sött - jag behöver ju för helvete inte någon sömn!!!!!

onsdag 13 oktober 2010

Är fan ta mig arbestskadad

I går natt vaknade jag av mardrömmar - forsökte förjeves installera nya program på alla datorer på jobb, men hade inte licenser så det räckte och programmen försvann av sig själv efterhand som jag gick vidare till nya datorer (Ja, typ som när man springer och springer men inte kommer någonvart.)

I dag så? Jodå, hurra....i dag kunne jag inte ens somna...
Låg och vände och vred på mig och formulerade en applikations rutin i mitt huvud. Gjorde till sisst som experterna säger man skall göra - gick upp och skrev ner mina tankar - och nu har jag ett helt utkast till en rutin klar - på engelska dessutom.
Rätt så nöjd med mig själv såhär mitt i natten :o)

Snart dax igen

ÄNTLIGEN!!!!

Nästa vecka startar en ny scrapfeber hos Magdas.
Vårens feber var fantastisk kul, och jag skall verkligen inte missa chansen att va med i höst igen.
Materialpakete är redan beställd, men nu kan jag även ha chansen att vinna ett etra paket, och det vill jag ju inte missa :o)

Kolla in HÄR och bli frestad att deltaga du oxå.

.

tisdag 12 oktober 2010

Mitt sexliv

För några dagar sen publicerade jag resultaten från min hälsokontroll.
I går fick ni veta hur det gick hos tandläkaren.
I dag tänkte jag dela med mig av mitt sexliv.



Nej, det är klart jag inte skall...Ni kan börja andas igen nu ;o)

måndag 11 oktober 2010

Biggest looser

Jag blir arg!!!
Så attans arg, när en kille på 140 kg inte klarar gå ner mera än ett par kg på en vecka!

2 kg är jättebra resultat om man kämpar och knegar för sig själv.
Om man har ett jobb att sköta, tar hand om hem och familj. När man inte hinner stå i köket och förbereda all världens nyttigheter.
När man lyckas klämma in en promenad på morgonen, och till nöd ett träningspass varannan kväll, för att det verkliga livet faktisk oxå kräver sitt.
Då är 2 kg ett jättebra veckoresultat oavsett vilken startvikt man har.

Men om man är med i ett tv-program som handlar om att gå ner i vikt.
Om man har personliga tränare, man får maten serverad, och framför allt man har all tid i världen - hela ens existens handlar under programmets gång att gå ner i vikt.
Och om man då väger 140 kg, och går ner 2kg på en vecka, då tycker jag det är uruselt.

Det är min åsikt.

Null hull

Det tog ganska exact 14 minuter från att tandläkaren fällde stolen bakåt, tills jag stod ute i kassan och betalade för kalaset.

Basundersökning och diagnostik: 675,-
Proffesionell tandrengöring, flourbehandling och kostrådgivning i kombination me (ja, mera stod det inte på kvittot...): 190,-
Tandvårdsbidrag: 300,-
Summa att betala för patient: 565,-

Var god skölj...

fredag 8 oktober 2010

Frisk som en nötkärna

Gjorde hälsokontroll på jobb i dag.
Messt spänd var jag på resultatet av konditionstestet - ville så gärna-gärna få en femma, men det bidde "bara" 4+.  Helt OK, men ändå inte den 5:an jag skutat efter.

Dock kan jag glädja mig åt att min nya friska liv har gett positiva resultat på alla andra värden. Till exempel har jag nu så bra blodvärde att jag får ge blod, det var fullständigt otänkbart för några år sedan. Så det blir mitt nya mission - anmäla mig till blodgivning! (heter det så???)

Kryssen i protokollet skall föreställa rutor i rött, gult och grönt där jag nu för första gång har fått endast gröna. WoooHooo :o)


Ännu ett inlägg jag väntat på...

Kolla in denna här lilla guldklimpen :o)

Jag är så glad för er skull Agge & Mike.
Kramkramkram!

torsdag 7 oktober 2010

Med risk för mitt eget liv....

Är inne på fjärde boken i Twillight sagan nu.  Det är en underbart vacker kärlekshistoria - utan tvekan.
Det är skönt med lite romantiska avbräck från alla deckare jag konsumerar.
Ligger vaken  långt ut på nätterna för att höra hur det går med Bella och Edward.



Men...  jag måste kritisera lite.... Sorry alla Twilligtälskare där ute....

Vampyrerna är iskalla. Det påpekas gång på gång. Varje gång Edward rör vid Bella, eller Bella rör vid Edward, så beskrivs det hur han är kall och len som en marmor staty.
Det är helt OK. Låt Edward och hans familj vara kalla!

Men.... Är det ingen annan än Bella som rör vid vampyrerna? Vad med Bellas föräldrar? De måste åtminstone ha tagit i hand? Varför är det ingen som reagerar på detta????
Det irriterar mig lite faktiskt.....

aaahhhhhh

Har en djävulusisk halsbränna!!!
Kom som ur det blå halvvägs in på träningen i dag.
Hur bli man av med det????

tisdag 5 oktober 2010

Undersökning

En ny undersökning visar att det krävs en längd på 8,5 cm och en bredd på 5,4 cm för att tillfredställa en kvinna...............

 

Dock kvittar det om det är  Mastercard eller Visa.......

 

 

måndag 4 oktober 2010

Ap-liv

Aporna på PvC har det inte så lätt... Själv är jag på väg hem efter en mycket intressant dag.
--------------------------------------------------------------
Ovi Mail: Making email access easy
http://mail.ovi.com

Väntar

Sitter på Berns och väntar på att föredraget skall börja... Och det gör det nu...
--------------------------------------------------------------
Ovi Mail: Making email access easy
http://mail.ovi.com/

lördag 2 oktober 2010

Klar med 2:an och 3:an

Utan aldeles för mycket bekymmer är nu nya fönstret på plats.
Lite fin-lir vid plåten på utsidan, och fönsterfoder och storstädning på insidan så är rummet beboligt igen och det kan få börja regna när det vill...

Inlägget jag väntat på

Äntligen - HÄR är det.
Grattis Marie, Jörgen och Emilia :o)

Hur man byter ett fönster

Enligt olika gör-det-själv-guider på nätet går det till såhär att byta ett fönster.
1. Ta ut det gamla fönstret
2. Sätt dit det nya fönstret
3. Dreva
4. Sätt på plats foder

I verkliga livet är det såhär det går till:

1. Forsök ta ut det gamla fönstret.
2. Bryt och såga sönder halva gamla fönstret för att komma åt karmstruvarna, och använd en vinkelslip för att kapa dom. För guds skull glöm inte att skruva av brannvarnaren inna ni börjar.
3. Inse att reglen det gamla fönstret har vilat på (ja, vilat på... gamla fönsteret låg direkt på reglen) var genomrutten.
4.Ta till våld för att få loss reglen ur den snillrika konstruktionen. Användande av ej rumsrena uttryck kan underlätta.
5. Försök få tag på en bit ny regel bland vänner och bekanta.
6. Ge upp och sätt dig och blogga ett tag medan maken åker till brädgården och händlar en i stället.
7. Glädj dig åt att när maken kommit tillbaka och ni fptt på plats brädan är ni redo att gå vidare till steg 2 i den ursprungliga planen...

New Windows

Nej, det är inte dax för uppgradering av datorn....
Här snackar vi byte av RIKTIGA fönster. Sådana man använder för att se ut i verkligheten genom - inte den sorten man ser in i en artificiell värld av ettor och nollor.
"Operation fönsterbyte" på Robins rum påbörjas så snart maken hittar hem från "tipperian"

Och på tal om artificiella världar så skall jag på seminarie i Stockholm på måndag. "Microsoft Cloud Summit".
Låter väl sådår lagom flummigt....

fredag 1 oktober 2010

4-3-1-5-4-0

What???
Jag ställer mig samma fråga.
Det är min totalt fotbollsfixerade kar som snackar i telefon med en kompis. De sätter ihopa veckans stryktips.
Sifferkombinationen är någon form av översikt på vinster eller nåt.

"Sheffield United på bortaplan - nääää!"
"10-0-0 - hmmm - låt mig se, nej där vill jag ha en tvåa."
"Burnley borta 0-2-2  rätt så målsnabba borta!"
"Etta-tvåa på Tottenham -Villa? Eller en hela?"
"Senast Watfort vann borta var -06..."
"Ja!"
"Nej!"
"Nej-nej, nej-nej..... ja, helt klart!"
"Bromwisch - Bolton etta-kryss?"
"Ska vi köra fyra säkra?"

Fattar ni hur kul detta är????
NOT!